Eczacıbaşı VitrA, Avrupa Şampiyonlar Ligi play off 12 etabındaki rakibi Vakıfbank oldu ve maçlar; 10 ve 24 Şubat tarihlerinde, Burhan Felek Voleybol Salonu’nda yapılacak. Bu etaptan play off 6’ya yükselen takımın rakibi; Lokomotiv Bakü (Azerbaycan)-Volero Zürih (İsviçre) eşleşmesinin galibi olacak.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural, "Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin klasik eşleşmesi yine oldu. Şampiyonlar Ligi’nde birçok defa, grup maçlarından sonraki play off turlarında, Vakıfbank ile karşılaştık. Hep söylediğimiz gibi üç takımın da, kupa için finallerde mücadele edebilmesini çok isterdik ama olamıyor. İki Türk takımının dörtlü finale kadar çıkma olasılığının devam ediyor olması, tek sevindiren yanı. Hepimize hayırlı olsun. Öte yandan erkek takımlarımız; Arkas, Halkbank ve Ziraat Bankası’nı kutluyoruz. Altı takımızın da Avrupa’nın birinci kupasında ülkemizi temsil etmeyi sürdürüyor olması Türkiye adına gurur verici bir durum." dedi.

EV SAHİBİ, POMİ CASALMAGGİORE

Lüksemburg’da, bugünkü kura çekiminde, “play off 12 ve playoff 6” eşleşmelerinin yanı sıra dörtlü final organizasyonunu üstlenen takım da belli oldu.

CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi play off 12 etabında Eczacıbaşı VitrA’nın rakibi Vakıfbank olurken, Fenerbahçe Grundig’in rakibi Eczacıbaşı VitrA’nın grubunda en iyi averaja sahip üçüncü olarak play off 12 etabına yükselen, Polonya Takımı Chemik Police oldu. Kadınlarda; 9-10 Nisan tarihlerinde yapılacak dörtlü final organizasyonunu ise yine Eczacıbaşı VitrA’nın grubunda yer alan İtalyan ekibi Pomi Casalmaggiore üstlendi.

Play off 12 maçları; 10 ve 24 Şubat, playoff 6 maçları; 9 ve 23 Mart tarihlerinde oynayacak. Playoff 6 etabında kazanan üç takım ve dörtlü finale ev sahipliği yapacak Pomi Casalmaggiore, 9-10 Nisan tarihlerinde, şampiyonluk için mücadele edecek.

Dörtlü Final Organizatörü Pomì Casalmaggiore (İtalya) doğrudan dörtlü finale katılacak.

Play off 12 eşleşmeleri | 10 ve 24 Şubat (-/+ 1 gün)
Eczacıbaşı VitrA İstanbul (Türkiye) / VakıfBank İstanbul (Türkiye) | 4-301
Lokomotiv Bakü (Azerbaycan) / Volero Zürih (İsviçre) | 4-302

Chemik Police (Polonya) / Fenerbahçe İstanbul (Türkiye) | 4-303
Dresdner SC (Almanya) / Dinamo Moskova (Rusya) | 4-304

Uralochka-NTMK Ekaterınburg (Rusya) / Dinamo Kazan (Rusya) | 4-305
PGE Atom Trefl Sopot (Polonya) / Nordmeccanica Piacenza | 4-306

Play off 6 eşleşmeleri | 9 ve 23 Mart (-/+ 1 gün)
(4-301 / 4-302) Eczacıbaşı VitrA İstanbul (Türkiye) / VakıfBank İstanbul (Türkiye) ile Lokomotiv Bakü (Azerbaycan) / Volero Zürih (İsviçre) eşleşmelerinin galipleri

(4-303 / 4-304) Chemik Police (Polonya) / Fenerbahçe İstanbul (Türkiye) ile Dresdner SC (Almanya) / Dinamo Moskova (Rusya) eşleşmelerinin galipleri

(4-305 / 4-306) Uralochka-NTMK Ekaterınburg (Rusya) / Dinamo Kazan (Rusya) ile PGE Atom Trefl Sopot (Polonya) / Nordmeccanica Piacenza eşleşmelerinin galipleri.
Kaynak: cha