PTT 1'inci Lig'de Karşıyaka ile Denizlispor'u karşı karşıya getirecek Ege derbisi, iki ekibin futbolcularını eski takımlarına rakip yapacak. Denizlispor bu sezon başında eski Karşıyakalı Emrah, Erçağ ve Burak Karaduman'ı kadrosuna kattı. Geçen sezon devre arasında Denizlispor patentli Ahmet Arı, Onur Alkan ve Can Erdem'i alan Karşıyaka, bu sezon da yeşil siyahlılardan Kahe ve Yenal'ı transfer etti. Yeşil kırmızılıların teknik direktörü Yusuf Şimşek de uzun yıllar formasını giydiği Denizlispor'u geçen sezon ilk yarıda çalıştırdı.
Şimşek'in görev yaptığı Denizlispor, geçen sezon ilk yarıda Karşıyaka'yı uzatmaların son saniyelerinde gelen golle 1-0 yendi. Genç teknik adamın ikinci yarıda görev aldığı Karşıyaka, rövanşta Denizlispor'u yine son saniyede 3-2'yle geçti. Zorlu bir derbinin kendilerini beklediğini söyleyen Yusuf Şimşek, "Bu sezon derbilerde Manisaspor, Bucaspor ve Altınordu'yu yenerek üçte üç yaptık. Bu sezon ilk kez üst üste üç maç kazanmayı çok istiyoruz" dedi. Karşıyaka, tesislerinde kampa girdi.
DERBİYE AYNI KADROx
Karşıyaka teknik direktörü Yusuf Şimşek, geçen hafta İzmir derbisinde Altınordu'yu farklı mağlup eden 11'inde değişiklik yapmadan aynı takımı Denizlispor karşısında sahaya sürmeyi planlıyor. Yeşil kırmızılı ekipte Yusuf Şimşek'le tartıştığı için kadro dışı bırakılan Rıdvan Şimşek ile mutsuz olduğunu belirterek ayrılmak istediğini bildiren Ofoedu dışında eksik bulunmuyor.
Karşıyaka'da yerli futbolcular, sergiledikleri başarılı performansla yabancı futbolculardan formaları kaptı. Kazak kaleci Loriya, ilk 8 maçta banko forma giydikten sonra eldivenleri 3 haftadır Behram'a bıraktı. Brezilyalı Kahe ligin ilk iki maçında gol attıktan sonra gol orucuna girdi. Kahe'nin yerine 11'de şans bulan Can, as kadroda forma giydiği 3 maçta 3 gol attı. Onur Okan, geçen hafta Ofoedu'nun Altınordu derbisine çıkmamasıyla bulduğu şansı iyi değerlendirerek yerini garantiledi.

 

Kaynak: dha