Stat: Eskişehir Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Eskişehirspor: Ruud Jorge Boffin, Birol Parlak, Fehmi Emre Güngör, Nzuzi Toko, Kaan Kanak, Alpaslan Öztürk, Kamil Ahmet Çörekçi, Dorukhan Toköz, Emre Güral, Engin Bekdemir, Sebastian Andres Pinto Perurena
Gençlerbirliği: Per Johannes Hopf, Iasmin Latovlevici, Ferhat Görgülü, Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık, İrfan Can Kahveci, Djalma Braune Manuel Abel Campos, Martin Spelmann (Dk. 33 Panajotis Dimitriadis), Olafur Ingi Skulason, Sorin Bogdan Stancu, Guido Koçer (Dk. 33 Nemanja Tomic)
Goller: Dk. 7 Engin Bekdemir, Dk. 24 Emre Güral (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Dorukhan Toköz, Dk. 45+2 Alpaslan Öztürk (Eskişehirspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun ilk yarı son hafta maçında karşı karşıya gelen Eskişehirspor ile Gençlerbirliği müsabakasında ilk yarıyı ev sehibi Eskişehirspor Engin Bekdemir ve Emre Güral'ın golleriyle 2 - 0 önde tamamladı.

Eskişehirspor'da tek eksik kaleci Ali Şaşal Vural'ın sakatlığı bulunuyor. Zorlu maç öncesi Ali Şaşal Vural maç kadrosunda yer alamıyor.

Konuk Gençlerbirliği'nde ise sakatlıkları bulunan Doğa Kaya, Mostapha El Kabir ve Guy Landel maç kadrosunda yer alamazken, savunma oyuncusu Uğur Çiftçi ise sarı kart cezası sebebiyle zorlu karşılaşmada görev alamadı.

Eskişehirspor, Süper Lig'de 3 maçtır kazanamıyor. Son galibiyetini sahasında 3-2'lik skorla Mersin İdmanyurdu karşısında aldı. Eskişehirspor iç saha maçlarında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 5 mağlubiyet elde etti.

Gençlerbirliği ise Ligde 7 maçtır galip gelemiyor. Son galibiyetini 24 Ekim 2015'de Osmanlıspor karşısında aldı. Gençlerbirliği'nin henüz deplasman galibiyeti bulunmuyor. Eskişehirspor ile beraber deplasmanlarda en az puan toplayan iki takımından biri konumunda bulunuyor.

8. dakikada Eskişehirspor, Engin Bekdemir'in attığı gol ile öne geçti. Bu dakikada orta alana yakın bir noktada topla buluşan Emre Güral sol kanada doğru uzun bir pas gönderdi. Sol kanatta topla buluşan Engin Bekdemir sol çaprazda rakibinden kurtulup kendine şut açısı ayarladı, ardından sağ ayakla şutunu çekti ve meşin yuvarlağı kaleci Johannes Hopf'un yanından ağlarla buluşturdu: 1 - 0.

11. dakikada uzun gönderilen pasta top kafalardan sekip bir anda ceza sahası yayının sol tarafında bulunan Bogdan Stancu'nun önünde kaldı. Bogdan Stancu topun gelişine sol ayakla yerden şutunu çekti, ancak kaleci Ruud Boffin parmaklarının ucuyla meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

22. dakikada Gençlerbirliği beraberlik golüne çok yaklaştı. Bu dakikada Bogdan Stancu sağ kanatta topla buluştu, ceza sahasının içine doğru yerden pasını aktardı, Martin Spelmann topla buluşur buluşmaz ceza sahası sağ çaprazında uygun pozisyonda şutunu çekti, ancak top yandan az farkla auta gitti.

24. dakikada ev sahibi Eskişehirspor, Emre Güral'ın attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada orta alanda Sebastian Pinto topla buluştu, rakip kaleye topu sürdükten sonra pasını Emre Güral'a aktardı, bu oyuncu da ceza sahası içinde sağ çaprazdan sol ayakla şutunu çekti, kaleye yerden giden top kaleci Johannes Hopf'un yanından ağlarla buluştu: 2 - 0.

37. dakikada Gençlerbirliği takımı sağ kanattan Bogdan Stancu ile atağa kalkarken, sağ çaprazda topla buluşan Bogdan Stancu, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı, açısı daralan Bogdan Stancu yerden kaleye doğru şutunu çekti, ancak kaleci Ruud Boffin topu ayaklarıyla çıkarmayı başardı.

İlk yarının kalan dakikalarında iki takımın çabası da başka gol getirmedi ve ev sahibi Eskişehirspor devreyi 2 - 0 önde tamamladı.
Kaynak: cha