Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyon olan Eczacıbaşı VitrA'nın kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, yıllardır peşinden koştukları bir hayali gerçekleştirdiklerini söyledi.Esra, Eczacıbaşı VitrA'nın CEV Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez şampiyon olduğunu hatırlatarak, "Senelerdir bunu bekliyorduk. Bu bizim için bir hayaldi. Daha önce Türk takımlarının bu kupayı kazanması bizi motive etti. Geçen yıl da Dörtlü Final oynadık ama kupayı kazanamadık. Bu sene çok çalıştık ve çok istedik. Bu sene her şey çok olumluydu. Oraya gitmeden önce bunu yapacağımızı biliyorduk, hissediyorduk" diye konuştu.Takımda bu yıl çok iyi bir birliktelik sağladıklarını anlatan Esra Gümüş Kırıcı, "Gerçekten çok iyi bir ekip olduk. En küçüğünden en büyüğüne kadar herkes birbirine sevgi ve saygı çerçevesinde davranıyor. Bu takımın kaptanı olduğum için çok mutluyum ve çok gurur duyuyorum. Güzel bir ortamımız vardı, bunu oraya da yansıttık. Benim de kariyerimde olmayan bir kupa. Kariyerimi bu kupayla taçlandırdım. Bunun için de çok mutluyum" dedi.

Esra Gümüş Kırıcı, Dörtlü Final'in ilk maçında yenerek finale çıktıkları VakıfBank ile uzun yıllardır rekabet içinde olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Galatasaray ve Fenerbahçe arasında futbolda bir rekabet var. Bizim ile VakıfBank arasında da voleybolda senelerdir bir rekabet var. Bu tatlı bir rekabet. Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarda ya çeyrek finalde ya da Dörtlü Final'de eşleşiyoruz. Şimdiye kadar hep VakıfBank geçiyordu. Ancak bu sezon biz çok iyi kenetlendik. Psikolojik olarak da bir üstünlüğümüz vardı. Çünkü Türkiye Ligi'nde onları iki kere yendik. Türkiye Ligi'nde yenmek burası için önemli değil ama sporda psikoloji çok önemli. Daha önce onları yenmemiz bizde güven oluşturdu. Onlarda tedirginlik vardı. Maç öncesinde de antrenmanlarda belli oluyordu. Zaten maça iyi başladık ve yapabileceğimize inanarak kazandık."

"Dünya Kupası'nı da getirmek istiyoruz"
Esra, FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda da mücadele edeceklerini hatırlatarak, "Kulüpler bazında dünyanın en iyi takımları orada olacak. Neden bir Dünya Kupası'nı getirmeyelim? Bu şansımız var ve ben takıma çok güveniyorum. Kazandığımız bu kupayla motivasyonumuz daha da arttı. Bunu yapabileceğimizi gördük, havamız da iyi. Bu atmosferle Dünya Kupası'nı getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.Başarılarında bu sezon takımın başına geçen İtalyan antrenör Giovanni Caprara'nın büyük emeği olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Bu başarıya antrenörümüz önce kendisi inandı, sonra da bizi inandırdı. Dediklerini koşulsuz şekilde sahada yapmaya çalıştık. Her zaman gidiyorduk ama sonunda kaybediyorduk. O noktada kendimize güvenmemizi sağladı. Bunu yapabilecek kapasitede olduğumuza inandırdı. Dediklerini yaptığımızda başarılı olacağımızı biliyorduk" ifadelerini kullandı.

"Kadınlar neden başarılarıyla ön planda olmuyor"
Esra Gümüş Kırıcı, elde ettikleri başarının Türk kadının toplum içindeki rolü açısından önemli olduğunu dile getirerek, şunları dile getirdi: "Biz gazetelerde üzücü haberlerle karşılaşıyoruz. Bu durum Türk kadının kendisine olan güvenini düşürüyor. Gerek sporda gerek de diğer alanlarda yapılan önemli şeyler kadınları teşvik ediyor ve toplumda önemli bir rolümüzün olduğunu bize gösteriyor. Bizim bu başarımız, Türk kadını için çok önemli. Çünkü rol model oluşturuyor. İzleniyoruz, takip ediliyoruz. Spor, politika, sanat ya da diğer alanlarda neden kadın başarılarıyla ön planda olmuyor? Neden şiddete maruz kalıyor, eziliyor? Kendisine güvenildiğinde Türk kadını bayrağı hep yukarıda tutar."Kariyerinin son dönemine girdiğini anlatan tecrübeli oyuncu, "Kariyerimde bir sürü başarı var, çok mutluyum. Voleybolu bıraktıktan sonra yine bu sporun içinde kalmak istiyorum. Çünkü voleybolda senelerimi geçirdim. Voleybol bizim hayat tarzımız oldu. Allah nasip ederse önce çocuk istiyorum. Daha sonra tekrar bu sporun içinde olmayı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 
Editör: TE Bilişim