Sabah'ın haberine göre; Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı son dakikada Moussa Sow'un attığı golle 1-0 mağlup etti. Gergin derbiye damga vuran ise Emenike'nin oyundan çıkmak istemesi oldu. Bu sonucun ardından zirvedeki üçlü birer puan farkla sıralandı. Fenerbahçe, kendisi için hayati önem taşıyan karşılaşmaya son haftalardakinden farklı bir 11'le çıktı. Ligde 23. haftada Galatasaray'ı 1-0 yendikleri ve 25. haftada Gençlerbirliği'ne 2-1 kaybettikleri maçlarda aynı 11 kurgusunu sahaya süren teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinde 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sow ve Diego'nun yerine, Alper Potuk ve Meireles'i kadroya dahil eden teknik direktör Kartal, karşılaşmaya kısa bir süre kala da mecburen Gökhan Gönül-Mehmet Topuz değişikliği yapmak zorunda kaldı. Ligin 20. haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 5-0 yendikleri maçtan itibaren ilk 11'de forma şansı bulan Sow, 5 maç sonra yedek kaldı.

Sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle kale arkası tribünlere seyirci alınmadı. Galatasaray derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ceza alan sarı-lacivertli kulüp, boş kalan tribünleri dev sarı-lacivert bayraklarla kapattı. Okul tarafındaki kale arkası tribünün üst bölümündeki bayrakta "Fenerbahçe Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. Seremoni sırasında da maraton üst tribünde "Herkes Haddini Bilecek" yazılı dev bayrak açıldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinde, Club Brugge ile son oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının kadrosundan 4 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Club Brugge maçında ilk 11'de sahaya çıkan Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Pedro Franco ve Daniel Opare'nin yerine Fenerbahçe karşısında Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Atiba Hutchinson ve Jose Sosa sahada yer aldı. Kayseri Erciyesspor maçı öncesi ısınırken sakatlanan ve sağ alt arka adalesinde 1. derece yırtık tespit edilen Serdar Kurtuluş, yoğun tedavi programının ardından derbi maça yetiştirildi.

Geçen hafta Gençlerbirliği yenilgisinin ardından zirve yarışında geriye düşmemek için Beşiktaş karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Fenerbahçe, maçtan önce sakatlık nedeniyle ilk 11'de zorunlu değişiklik yaptı. Isınırken sakatlığı nükseden Gökhan Gönül'ün yerine savunmanın sağında Mehmet Topuz ile derbi maça başlayan sarı-lacivertliler, ilk dakikalarda rakibine üstünlük kuramadı. Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyonunu 19. dakikada yakalayan Fenerbahçe, son dönemdeki performansıyla eleştirilen Emenike ile önemli bir gol pozisyondan yararlanamadı. Necip'in hatası sonucu Tolga ile karşı karşıya kalan Nİjeryalı, kaleciye ilk çalımını attı ama topu boş kale yerine auta attı.
Maçın ilk yarısının akışını değiştiren pozisyon bu oldu. Tribünlerin 10 dakika kadar tepkisine maruz kalan golcü, 31. dakikasında taraftarın kendisini ıslıklamasına tepki gösteren Emenike, oyundan çıkmak istedi. Formasını çıkararak sahayı terk eden Nijeryalı futbolcuyu, İsmail Kartal ve Bekir tarafından güçlükle sakinleştirerek yeniden oyun alanına gönderildi. Aynı dakika içinde son derbide tartışma yaşayan Emre Belözoğlu ile Biliç arasında gerginlik yaşandı.

Derbinin ilk yarısında ayrıca 2 de önemli sakatlık yaşandı. Fenerbahçe'de 32. dakikada Meireles sakatlanıp yerini Sow'a bırakırken, siyah-beyazlılarda da ilk yarının son dakikasında sakatlanan kaleci Tolga Zengin'in yerine genç kaleci Günay Güvenç oyuna girdi.

İkinci yarıya fenerbahçe, Emenike'nin yerine Webo'yu oyuna alarak başladı. İkinci 45 dakikada iki takım da daha ilk yarıya göre daha sakindi. baskı kurmak isteyen sarı lacivertliler, 52. dakikada bir şok daha yaşadı ve bu akşamki 3. sakatlık sonrasında Kuyt yerini Diego'ya bıraktı. Ev sahibi Sow ile gole çok yaklaşırken, konuk takım iki kez; Demba Ba ile tehlikeler yarattı.

Herkes derbinin böyle biteceğini düşünürken, son anlarda sahneye çıkan Sow, Fenerbahçe'ye 1-0'lık hayati galibiyeti getiren gole imza attı. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, puanını 53'e yükseltirken, Beşiktaş 54 puanda kaldı ve zirveyi Galatasaray'a bıraktı.

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Fırat Aydınus

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 35 Sow), Kuyt (Dk. 49 Diego), Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Emenike (Dk. 46 Webo)
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin (Dk. 45 Günay Güvenç), Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Sosa (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Tolgay Arslan (Dk. 73 Olcay Şahan), Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

GOL: Dk. 90+1 Sow (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 59 Veli Kavlak, Dk. 88 Motta (Beşiktaş), Dk. 90+5 Diego (Fenerbahçe)

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ : 1-0

90. Dakika: Pierre Webo bu sezon ligdeki ilk asistini yapıyor.
90. Dakika: GOOOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow'un 90. dakikada attığı golle 1-0 öne geçiyor. Pierre Webo'nun aşırtma pası ile penaltı noktasının hafif sağ çaprazında topla buluşan Moussa Sow'un gelişine sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Günay Güvenç'in solundan direk dibinden ağlarla buluşuyor.
90. Dakika: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.
88. Dakika: Beşiktaş yarı alanının ortalarından kazanılan taç atışını kullanırken vakit geçiren Ramon Motta sarı kart görüyor.
87. Dakika: Alper Potuk'un yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın gelişine sol ayağı ile çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
85. Dakika: Gökhan Töre'nin sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
83. Dakika: Olcay Şahan'ın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
81. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Diego geçiyor. Diego'nun ortası ile ön direkte topla buluşan Pierre Webo'nun kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.
80. Dakika: Demba Ba'nın çektiği şut kaleci Volkan Demirel'den dönüp ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Oğuzhan Özyakup'a geliyor. Oğuzhan aşırtma bir vuruş ile şansını deniyor ancak top az farkla üstten dışarı çıkıyor.
80. Dakika: Beşiktaş karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Jose Sosa'nın yerine Oğuzhan Özyakup'u oyuna alarak kullanıyor.
79. Dakika: Diego'nun yerden pası ile topla buluşan Alper Potuk'un ceza sahası yayının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
75. Dakika: Karşılaşmada 75 dakikalık bölüm geride kalırken Fenerbahçe'nin topla oynama oranında %60'a %40 üstünlüğü bulunuyor.
73. Dakika: Beşiktaş bu dakikada ikinci oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Tolgay Arslan'ın yerine Olcay Şahan karşılaşmaya dahil oluyor.
69. Dakika: Demba Ba'nın uzaklaştırmak istediği top sol kanatta bulunan Caner Erkin'e geliyor. Caner'in ortasını kaleci Günay Güvenç tek yumrukla ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.
68. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre'nin ortasını Demba Ba kafayla uzaklaştırıyor.
68. Dakika: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Moussa Sow'un sol ayağı ile çektiği şut kaleci Günay Güvenç'in ayağına çarpıp kornere çıkıyor.
67. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortası ile penaltı noktasının hafif sağ çaprazında topla buluşan Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
65. Dakika: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz'un sol ayağı ile çektiği şut savunmadan dönüyor.
63. Dakika: Atiba Hutchinson'ın ceza sahası yayı dışından sol çaprazdan çektiği şut Bruno Alves'ten dönüyor.
61. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasına ön direkte iyi yükselen Ersan Gülüm'ün kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
59. Dakika: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Emre Belözoğlu'na yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Veli Kavlak sarı kart görüyor. Sarı kart ceza sınırında bulunan Veli Kavlak, ligin 26. haftasında Beşiktaş'ın oynayacağı İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.
57. Dakika: Diego'nun pası ile ceza sahası yayı dışında topla buluşan Alper Potuk'un çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
54. Dakika: Volkan Demirel'in uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sağ çaprazda buluşan Gökhan Töre'nin çektiği şut savunmadan dönüyor.
53. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını Demba Ba kafayla uzaklaştırıyor.
51. Dakika: Ramon Motta'nın uzun pası ile sol çaprazda topla buluşan Demba Ba ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Jose Sosa'ya göndermek istiyor ancak araya giren Caner Erkin tehlikeyi uzaklaştırıyor.
49. Dakika: Fenerbahçe karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını bu dakikada zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Dirk Kuyt'ın yerine Diego karşılaşmaya dahil oluyor.
46. Dakika: Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Emmanuel Emenike'nin yerine Pierre Webo karşılaşmaya dahil oluyor.
46. Dakika: Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

45. Dakika: Fırat Aydınus'un düdüğüyle karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.
45. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını ön direkte Ersan Gülüm kafayla uzaklaştırıyor.
45. Dakika: Serdar Kurtuluş'un Caner Erkin'e yaptığı faulün ardından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre'nin ortasını savunmasına yardıma gelen Demba Ba kafayla uzaklaştırıyor.
45. Dakika: Alper Potuk'un pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortasını Ersan Gülüm kafayla uzaklaştırıyor.
45. Dakika: İlk yarının sonuna en az 6 dakika ilave ediliyor.
45. Dakika: Beşiktaş bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Tolga Zengin'in yerine Günay Güvenç karşılaşmaya dahil oluyor. Günay Güvenç bu sezon ilk kez bir lig maçında forma şansı buluyor.
44. Dakika: Tolga Zengin sakatlığı nedeni ile karşılaşmaya devam edemiyor.
40. Dakika: Emmanuel Emenike'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın yerden çektiği şut kaleci Tolga Zengin'in bacaklarından dönüyor.
38. Dakika: Beşiktaş ceza sahasına yakın bir noktada Emmanuel Emenike ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Ersan Gülüm kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.
35. Dakika: Fenerbahçe karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen Raul Meireles'in yerine Moussa Sow karşılaşmaya dahil oluyor.
33. Dakika: Topsuz alanda Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic sözlü olarak tartışıyor.
31. Dakika: Taraftarların kendisini yoğun bir şekilde protesto etmesinin ardından formasını çıkarıp oyun alanının dışına çıkan Emmanuel Emenike, teknik heyetin ikna çabalarının ardından yeniden oyun alanına geri dönüyor.
29. Dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını Tolga Zengin yumruklayarak uzaklaştırıyor.
25. Dakika: Gökhan Töre'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa yerden ortasını yapıyor ancak Dirk Kuyt tehlikeyi uzaklaştırıyor.
23. Dakika: Ramon Motta'nın Raul Meireles'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını kaleci Tolga Zengin yumruklayarak uzaklaştırıyor.
20. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasına ön direkte iyi yükselen Bruno Alves'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.
20. Dakika: Caner Erkin'in pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Dirk Kuyt'ın çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıkıyor.
19. Dakika: Emmanuel Emenike, Necip Uysal'dan topu kaptıktan sonra ceza sahası içerisine girer girmez bomboş pozisyonda şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
16. Dakika: Sağ kanattan Serdar Kurtuluş'un yerden ortasında top kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.
13. Dakika: Jose Sosa'nın ara pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre için ofsayt bayrağı kalkıyor.
12. Dakika: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortayı Dirk Kuyt göğsüyle indiriyor ancak indirdiği yerde hiçbir takım arkadaşı olmayınca araya giren Necip Uysal tehlikeyi uzaklaştırıyor.
9. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortası Jose Sosa'dan sekip kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.
7. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Jose Sosa kullanıyor. Sosa'nın ortasına penaltı noktası üzerinde Necip Uysal dokunamıyor ve pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.
7. Dakika: Demba Ba'nın uzun pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ortasını yapıyor ancak Caner Erkin'e çarpan top kornere çıkıyor.
5. Dakika: Sağ kanattan Mehmet Topuz'un yaptığı ortayı Necip Uysal kafayla kornere uzaklaştırıyor.
4. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra yerden ortasını yapıyor ancak Mehmet Topuz tehlikeyi uzaklaştırıyor.
3. Dakika: Mehmet Topuz'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Raul Meireles'in ortası oyun alanının dışına çıkıyor.
1. Dakika: Dev derbi Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ

Maç Öncesi Fenerbahçe'de maç öncesinde ısınırken sakatlanan Gökhan Gönül'ün yerine Mehmet Topuz ilk 11'de karşılaşmaya başlıyor.
Maç Öncesi Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle bu akşamkı karşılaşmada iki kale arkası tribününde de taraftar yer almayacak.
Maç Öncesi Beşiktaş'ta ise Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Gökhan Töre, Kerim Frei ve Demba Ba sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.
Maç Öncesi Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz, Michal Kadlec, Dirk Kuyt ve Raul Meireles bu maçta sarı kart görürse ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında forma giyemeyecek.
Maç Öncesi Ligde 42 golü bulunan Beşiktaş'ın en golcü ismi ise 15 golle Demba Ba. Olcay Şahan 7 golle, Senegalli golcüyü takip ediyor. Beşiktaş'ın ligde en çok asist yapan oyuncuları ise 5'er asistle Jose Sosa ve Demba Ba.
Maç Öncesi 24 maçta rakip filelere 39 gol bırakan Fenerbahçe'nin en golcü oyuncuları 8'er golle Moussa Sow ve Dirk Kuyt. Caner Erkin de yaptığı 7 asistle bu alanda takımının lideri.
Maç Öncesi 24 haftada 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Beşiktaş ise topladığı 54 puanla ligin 2. sırasında yer alıyor.
Maç Öncesi Ligde oynadığı 24 maçta 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Fenerbahçe topladığı 50 puanla ligin 3. sırasında yer alıyor.
Maç Öncesi Kadıköy'de oynanan son 11 lig maçının 6'sını Fenerbahçe kazanırken, 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş bu stattaki son lig galibiyetini 2004-2005 sezonunda 4-3'lük skorla almıştı.
Maç Öncesi Ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, Emenike ve Sow'un attığı gollerle 2-0 kazanmıştı.
Maç Öncesi Fenerbahçe ile Beşiktaş bu akşamki karşılaşma ile birlikte 338. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 337 maçın 127'sini Fenerbahçe, 122'sini Beşiktaş kazandı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da sarı-lacivertli ekibin 463-426 üstünlüğü bulunuyor.
Maç Öncesi Ev sahibi ekip Fenerbahçe'de sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, konuk ekip Beşiktaş'ta sakatlıkları nedeniyle İsmail Köybaşı, Cenk Gönen, Alexander Milosevic ve Daniel Opare bu zorlu mücadelede forma giyemeyecek isimler.
Maç Öncesi Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk ediyor. Saat 20:00'da başlayacak müsabakayı Fırat Aydınus yönetecek.
Maç Öncesi - Siyah beyazlı oyuncular Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zeminine çıktı ve ısınma turu başladı.
Maç Öncesi - Sarı lacivertli ekipte; Mert, Bekir, Kadlec, Diego, Webo ile Sow ise maçın ilerleyen bölümlerinde forma bekleyecek isimler.
Maç Öncesi - Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Mateja Kezman: "Emenike'nin gollerini sabırsızlıkla bekliyoruz ancak atamadığını görüyoruz. Bu maç için Webo kullanılabilirdi"
Maç Öncesi - Beşiktaş kafilesini taşıyan otobüs an itibariyle Şükrü Saracoğlu Stadı'na giriş yaptı.
Maç Öncesi - Siyah beyazlı ekipte; Günay, Olcay, Mustafa, Oğuzhan, Franco, Kerim ve Cenk yedek bekleyecek isimler.
Maç Öncesi - Beşiktaş'ın ilk 11: Tolga, Serdar, Necip, Ersan, Motta, Atiba, Veli, Gökhan Töre, Tolgay, Sosa, Demba Ba.
Maç Öncesi - Fenerbahçe'nin 11'i: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Kuyt, Topal, Emre, Meireles, Alper, Emenike‏
Maç Öncesi - Fenerbahçe, Galatasaray maçında Migros tribününde koreografi yapmıştı. Beşiktaş maçında da buna benzer bir hazırlık yapmak isteyen Fenerbahçe, TFF'nin verdiği tribün kapatma cezasıyla bu planı kaldırmışlardı. Ancak Fenerbahçe, cezalı tribünlerde büyük bir bayrak açarak taraftarın olmadığı yerleri kapatacak.
Maç Öncesi - Beşiktaş'ta kart sınırında olan oyuncular: Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei, Tolga, Veli, Olcay Şahan, Serdar Kurtuluş.
Maç Öncesi - Beşiktaş, Fenerbahçe karşısına beyaz forma, beyaz şort ilen çıkacak. Fenerbahçe ise klasik çubuklu formasını giyecek.
Maç Öncesi - Fenerbahçe kafilesi, Beşiktaş derbisi için Samandıra Tesisleri'nden meşaleler eşliğinde ayrılıyor.
Maç Öncesi - Fenerbahçe ve Beşiktaş, meşaleler ile tesislerinden çıkış yaptı. Şükrü Saracoğlu'na doğru harekete geçildi.
Maç Öncesi - Gelişmeleri canlı olarak aktarıyoruz! Takipte kalın...
Maç Öncesi - Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Sosa çok büyük bir sürpriz olmazsa Fenerbahçe derbisinde 11'de sahaya çıkacak.
Maç Öncesi - Fenerbahçe'de sakatlıkları olan Egemen Korkmaz ve Gökhan Gönül 11'de. İsmail Kartal, Galatasaray maçından farklı olarak Diego ve Emenike'yi yedek bırakması bekleniyor. Gelişmeleri takip ediyoruz...
Maç Öncesi - Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olan bu mücadelenin canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
Maç Öncesi - Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş'a coşkulu uğurlama

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda bu akşam Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi tesislerden ayrıldı. Siyah-beyazlı takımı tesislerden çıkışta çok sayıda taraftar yolcu etti.

Yaklaşık 500 kadar taraftar Ümraniye'ye gelerek tezahüratlar ve meşalelerle Siyah-beyazlı takıma destek verdi. Kafile, taraftarların sevgi gösterileri altında tesislerden ayrıldı.

Kadıköy'de derbi havası yok

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesinde tarihi günlerinden birini yaşaması beklenen Şükrü Saraçoğlu Stadı çevresinde sakinlik hakim. Daha önceki derbilerdeki atmosferden eser yok. Taraftarlar öğleden sonra tezahüratlara başlar davul zurna eşliğinde maçı beklerdi. Bugün ise stat çevresi boş.

İki kale arkasına PFDK'nın vermiş olduğu ceza nedeniyle taraftarın alınmayacağı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine ilgi az. Biletlerinin halen daha tükenmediği ve Fenerium ile Maraton tribünlerinde yer bulunduğu ve satışların devam ettiği belirtildi.

Derbi için 6055 bilet satıldı!

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi için bugün saat 14.00 itibariyle sadece 6055 bilet satıldı. Passolig yetkililerinden alınan bilgiye göre 6055 kişide kalan bilet satışının yani sıra 19 bin kombine kart sahibinin de bu maça gelme hakkı var. Kombine sahibi tüm taraftarlar stada gelecek olursa statta en fazla 25 bin kişi olacak. 12 bin 500 taraftar alan okul kale arkası ile 10 bin taraftar alan Migros kale arkası cezalı olduğu için 22.500 taraftar cezalı ve TC'leri ile Passolig kartları blokeli. Bu durumda 30 bin kişilik yer kalıyor statta ama görünen o ki Fenerium ve Maraton tribünleri de tam olarak dolmayacak

Ümraniye'de derbi öncesi taraftara galibiyet sözü

Bu akşam oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi yaklaşık 500 kadar taraftar Ümraniye'ye gelerek Beşiktaş'a destek verdi. Meşaleler yakarak tezahüratlarda bulunan taraftarlar özellikle Tolga Zengin'den yanlarına gelmesini istediler. Taraftarın isteğini kırmayan Tolga Zengin, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş ve futbol şube sorumlusu Mete Vardar tesislerin girişine gelerek taraftarlara galibiyet sözü verdi. Bir süre taraftarların tezahüratlarına alkışla karşılık veren futbolcular daha sonra taraftara üçlü çektirerek tesislere geri döndü.

5 futbolcu ceza sınırında

Sarı-lacivertli ekipte derbi öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartları bulunan Mehmet Topal, Egemen Korkmaz, Kuyt, Meireles ve Kadlec, yarınki maçta da sarı kart görürse 26. haftadaki Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düşecek.

Fenerbahçe'de Beşiktaş şoku! Biletler bitmedi

Fenerbahçe'de Beşiktaş ile oynanacak derbi öncesinde bilet şaşkınlığı yaşanıyor.

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağı derbi karşılaşması öncesinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Galatasaray derbisinin ardından ceza alan ve Beşiktaş derbisinde iki kale arkası tribünü kapalı olacak Fenerbahçe'de taraftarların karşılaşmaya olan ilgisizliği şaşkınlık yarattı.

Fenerbahçe'de derbi biletlerinin satışı Pazar günü sabah saatlerinden itibaren devam ederken, böylesine kritik bir derbiye sarı-lacivertli taraftarların ilgisinin az olması sürpriz bir gelişme olarak nitelendirildi.

SPOR ADAMLARININ DERBİ YORUMU

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaşacak. Fenerbahçe kazanarak puan farkını 1'e indirebilir mi? Beşiktaş ise Avrupa'da yaşanan hayal kırıklığından sonra kazanarak farkı 7'ye çıkarabilir mi? İşte ünlü spor adamlarının yorumları...

SİNAN ENGİN: "BRUGGE MAÇI GİBİ OLURSA..."

Üç ihtimalli bir maç. Gönlümden geçen Beşiktaş'ın kazanması ama Brugge maçındaki oyunu oynarsa yenemez. Maçın sonucu şampiyonluk için çok öenmli. Hangi takım kazanırsa çok büyük avantaj elde eder. Derbilerin sonucu belli olmaz. Beşiktaş'ın kazanmasını istiyorum. Beşiktaş kazanacaktır.

GÜRCAN BİLGİÇ: "2-0 KAZANIR"

İki takım için de çok zor maç ama Beşiktaş için daha zor geçecek. Çünkü hem Perşembe'nin getirdiği yıpranmayı yaşayacaklar hem de Fenerbahçe'nin kazanma şansına karşı mücadele edecekler. Eğer İsmail Kartal; Alper ve Meireles'i kattığı bir 11 ile sahaya çıkarsa maç Fenerbahçe'ye döner. Fenerbahçe 2-0 kazanır.

ÜMİT AKTAN: "KADIKÖY'DE 2-1"

Fenerbahçe'nin 6,5 gün hazırlandığı bir derbiye Beşiktaş derbi için özel idman yapamadan 48 saat sonra çıkacak. Bu veri bile bana Fenerbahçe'nin kazanacağını söylüyor. Fenerbahçe'nin 2-1 kazanacağını düşünüyorum.

SERDAR ALİ ÇELİKLER: "TAHMİN YOK AMA"

Beşiktaş, Brugge'yi eleseydi bu derbide favori tarafı Beşiktaş olarak görürdüm ama Brugge mağlubiyetinin etkileri derbide de sürecektir. Bir kere Bilic maça çekingen çıkacaktır. Fenerbahçe, evinde baskılı gözüküyor. Sonuca yansıyan yeterli üretimi sağlayamasa da bir şekilde kazanmasını biliyor. Beşiktaş'ın Brugge'ye kötü bir mağlubiyetle elenmesinden sonra avantajın Fenerbahçe'ye geçtiğini düşünüyorum. Skor tahminim yok ama Fenerbahçe kazanmaya yakın taraf.

ALİ GÜLTİKEN: "BEŞİKTAŞ, 2-1..."

İki takımda yaralı. Fenerbaghçe ligde mağlubiyet alırken, Beşiktaş Avrupa Kupası'nda hüsran yaşadı. İki takım için de çok zor bir maç ama başlangıç şartlarına rağmen lig şartlarına baktığımzıda puan avantajı olarak Beşiktaş'ın önemli bir avantajı var. Bu herşeye rağmen maça başlangıçta stratejik üstünlük getirir ama sadece başlangıç noktasında. Tabii sonra işin içine kadro, oyun stratejisi, teknik adamın etkinliği giriyor. Beşiktaş kontrayı iyi oyunuyor. Bu stratejiyi iyi uygularsa Beşiktaş'ın bu maçta favori olduğunu ve 2-1 kazanacağını düşünüyorum.

KEMAL BELGİN: "İBRE FENERBAHÇE'DEN YANA"

Zirveyi yeniden ilgilendirecek bir derbi. Fenerbahçe'nin saha avantajı, takım avantajı var ama o takımın bazı oyuncularının doğru yönde kullanılması gerekiyor. Beşiktaş, moral bozukluğu ile çıkacak. Bilic, Perşembe akşamı intihar etti, eğer bir yanlış yaparsa yeni bir intihar yaşanır. Beşiktaş; kalede Cenk olması şartıyla, klasik düzeniyle, takım oyunun yeniden sergilerse berabere kitlenebilecek bir maç olur. İki tribünün kapalı olması maç öncesi ve maç sırasında bazı tribünlerde bazı olayların muhtemel olduğunu da söyleyeyim. Skor tahmini yapmayı sevmem ama ibre Fenerbahçe'den yana.

TURGAY DEMİR: "FENERBAHÇE AVANTAJLI"

Fenerbahçe'nin avantajlı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın mental olarak çöktüğünü görüyoruz zaten. Böyle derbilerde benim değer verdiğim iki istatistik vardır. %70 ev sahibi kazanır. Bu yazılı bir istatistiktir, belli bir şeydir. Bir de daha çok ihtiyacı olan kazanır. Bu da yazılı olmayan bir istatistiktir. Burada ev sahibi olan da, daha çok ihtiyacı olan da Fenerbahçe. Bu açıdan Fenerbahçe'nin avantajlı olduğunu ve 2-1 Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.

CAN ÇOBANOĞLU: "FENERBAHÇE KAZANIR"

Beşiktaş, umutla çıktığı ama ümit etmediği şekilde Avrupa Kupası maçından sonra elinde tek kalan kulvarı bırakmamak için mutlaka çok asılacaktır. Ancak Sosa ve Atiba'nın birlikte göbekte oyun içinde olması düşüncelerinin gerçekleştirmesinin şartıdır. Aksi takdirde Fenerbahçe orta sahası oyunu yönetip, yönlendirip final bölgesinde daha çok gol pozisyonu üretir hale gelir. Skor tahminim yok ama Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.

ALİ SAMİ ALKIŞ: "MANTIKLI SKOR"

Her iki takım da yaralı. Dolayısıyla yeni bir yenilgi karşısında çok ağır darbeler alacakları, kendi yönetim ve teknik kadrosu içinde çalkalanmaları yol açacağı kuşkusuyla kontrollü mü oynayacakları yoksa hırslı atak bir futbol oynacayacakları konusunda açık bir fikir vermiyor. Ama durarak, tempoyu düşürerek oynayanların da sonunun hüsran olduğu bu sezon çok fazla sergilenmiştir. Bu nedenle zorunlu olarak gollü ve mücadeleci bir maç bekliyorum. Hızlı oynamaya mecburlar. Mantıksal bir skor ile 2-1 Fenerbahçe'nin maçı alacağını düşünüyorum.

METİN TEKİN: "BEŞİKTAŞ KAYBETMEZ"

Beşiktaş açısından baktığımızda; en önemli nokta 3 gün önceyi kesinlikle unutmaları gerekiyor ki unutmuşlardır. Şu anda ligde Fenerbahçe'den 4, Galatasaray'dan ise 2 puan önde olduğunun bilinciyle bu derbiye çıkacaklardır. Kadıköy'de kazanmak gerçekten çok zor. Beraberlik de çok önemli bir strateji olacaktır. Ben bu maçı Beşiktaş'ın kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

RÜŞTÜ REÇBER: "EĞER YENEMEZLERSE..."

Beşiktaş açısısından çok önemli bir maç. Aslında bu maç Beşiktaş'ın şampiyonluk maçı. Bilic'in tansiyonu yüksek maçlardaki performansı çok vasat ve bu tip maçlarda gerekli reaksiyonu gösteremiyor. Beşiktaş, Fenerbahçe'ye yenilirse puansal anlamda çok büyük bir değişiklik olmayacak ancak Beşiktaş'ın bu yenilgiden sonra şampiyon olma ihtimali yok. Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yenerse; Beşiktaş şampiyon olamaz.

BU HABERİ OKUMUŞ MUYDUNUZ?

Ömer Toprak, milli takımı bırakıyor mu?

Alman basını Ömer Toprak'ın Fatih Terim'in milli davetine iştirak etmeyeceğini hatta milli takımı bırakacağını iddia etti.

A Milli Takımın Lüksemburg ve Hollanda maçı kadrolarına davet alan Bayer Leverkusenli Ömer Toprak'tan şaşırtan bir karar gelebilir. Hakan Çalhanoğlu ile birlikte Gökhan Töre'nin de içinde bulunduğu bir 'silahlı' tartışmada rol alan Ömer'in Terim'in davetini kabul etmeyeceği iddia edildi.

Almanların ünlü medya organı Kicker'ın haberine göre, Ömer Toprak, Fatih Terim'in milli davetine karşın Gökhan Töre ile aynı yerde bulunmak istemediği için milli takıma katılıp katılmama konusunu yeniden gözden geçirecek. Almanlar Ömer'in milli takım kariyerini bitirebileceği ihtimalini de satırlarına taşıyarak dikkat çekti. Ömer'in milli takıma gitmeyeceği ve milli takımı bırakacağı iddiasını ortaya attılar.

Ömer ise konu hakkında sadece, "Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum" demekle yetinmişti. Fatih Terim, Bayer Leverkusen'in Atletico Madrid ile oynadığı maçı izlemek için Almanya'ya gitmiş, Hakan Çalhanoğlu ile görüşmüştü ancak Ömer Toprak ile görüşmediği ifade edilmişti.
Editör: TE Bilişim