Stat: Ülker
Hakemler: Halil Umut Meler, Sezgin Çınar, Kamil Çetin
Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran (Dk. 77 Fabiano), Sener Özbayraklı, Ba, Kadlec, Caner Erkin, Nani, Mehmet Topuz (Dk. 71 Fernandao), Uygar Mert Zeybek, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 74 Ramazan Civelek), Robin van Persie
Antalyaspor: Mbolhi, Emre Akbaba, Angelo De Oliveira, Josip Kvesic, Zeki Yıldırım (Dk. 89 Ömer Kandemir), Kadir Bekmezci, Emrah Başsan (Dk. 46 Sezer Badur), Luis Francisko Grando(Chico), Serdar Özkan (Dk. 72 Mbilla Etame), Birkan Öksüz, Lamina Diarra
Goller: Dk. 14 Nani, Dk. 31 Şener Özbayraklı, Dk. 49 ve 59 Robin van Persie (Fenerbahçe), Dk. 73 Emre Akbaba,Dk. 90+1 Mbilla (Antalyaspor)
Sarı kart: Dk. 29 Luis Grando (Antalyaspor)

Türkiye Kupası H Grubu ikinci maçında Fenerbahçe Antalyaspor'u konuk etti. Sarı lacivertliler, ilk yarısını 2 - 0 önde tamamladığı maçı 4 - 2 kazanmayı başardı. Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 6'ya çıkardı, rakip Antalyaspor ise 3 puanda kaldı.

2. Lig Kırmızı Grup ekibi, Tuzlaspor maçında ağırlıklı olarak genç oyunculardan oluşan bir kadroyla takımını sahaya süren Pereira, Antalyaspor karşısında tecrübeli isimlere şans verdi.

Tuzlaspor maçında forma giyen genç futbolcular içinden Antalyaspor'a karşı sadece Uygar Mert Zeybek 11'de görev alırken, Antalyaspor maçında Muhammed Samet Erkoç, Karahan Yasir Subaşı ve Melih Okutan ilk 18 kişilik kadroya da giremedi. Tuzlaspor karşısında ilk 11'de görev alan başka bir oyuncu Ramazan Civelek ise yedekler arasında yer aldı. Pereira, bu oyuncular yerine Robin van Persie, Nani, Volkan Şen ve Caner Erkin 11'de ğörev aldı.

Antalyaspor'da ise yıldız futbolcu Samuel Eto'o kadroda yer almadı. Özel bir maçta görev almak için yurt dışında bulunan Eto'o'nun yanı sıra kırmızı kart cezalısı Ondrej Celustka da takımını İstanbul deplasmanında yalnız bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada Nani, Fenerbahçe'yi 1 - 0 öne geçirdi. Bu dakikada sağ kanatta Şener'den aldığı pasla ceza alanına yaklaşan Nani, çok sert vurdu üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 1 - 0.
31. dakikada Şener, Fenerbahçe'yi 2 - 0 öne geçiren golü attı. Sol taraftan kullanılan köşe atışında savunmadan seken top Antalyaspor yarı alanın ortasında bulunan Şener'in önüne geldi. Şener de yaklaşık 35 metreden çok sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 - 0.

Karışlaşmanın ilk yarısı kalan dakikalarda başka gol olmayınca 2 - 0 Fenerbahçe'nin lehine sonuçlandı.

49. dakikada Robin van Persie, Fenerbahçe'nin 3. golünü kaydetti. Bu dakikada Nani'nin kullandığı köşe atışında altı pas önünde iyi yükselen Robin van Persie, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 3 - 0.
59. dakikada Robin van Persie, takımının 4. kendisinin ikinci golünü kaydetti. Caner'in soltan sert ortasında arka direkte iyi yükselen Robin van Persie, kafa vuruşuyla bir kez daha ağları havalandırdı: 4 - 0.
73. dakikada Fenerbahçe ceza alanı önünde Sezer'in sert şutunda kaleci Ertuğrul topu tokatladı ancak kısa düşen top Emre Akbaba'nın önünde kaldı. Emre de bekletmeden vuruşunu yaptı meşin yuvarlağı 90 tabir edilen noktadan ağlarla buluşturdu: 4 - 1.
90+1. dakikada Mbilla, takımının 2. golünü kaydetti. Bu dakikada sol kanattan Sezer Batur'un kullandığı serbest atışta ön direkte savunmadan seken topu takip eden Mbilla, meşin yuvarlağı kafayla ağlarla buluşturdu: 4 - 2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, karşılaşmadan 4 - 2 üstün ayrılan taraf oldu.
Kaynak: cha