İlk yarının bitimine 3 müsabaka kala Fenerbahçe zirve yolunda en kritik karşılaşmasını oynayacak. Sarı-Lacivertliler, 13 maçtır yenilgi yüzü görmediği Şükrü Saracoğlu’nda Başakşehir’i ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi’nde Celtic ile berabere kalıp, son 32 takım arasına adını yazdıran Fenerbahçe şimdi gözünü liderliğe dikti.

Kanarya, Beşiktaş-Galatasaray derbisinin olduğu haftada kesinlikle kayıp yaşamak istemiyor. Vitor Pereira’nın öğrencileri aynı zamanda Gaziantepspor beraberliğini de bugün 3 puan alarak unutturmak amacında. Evinde çıktığı son 13 lig maçının 10’unu kazanan Fenerbahçe, bu sezon ise 8 haftadır yenilmiyor.

6. haftada Beşiktaş’a 3-2 mağlup olduktan sonra önemli bir seri yakalayan Sarı-Lacivertliler bugün galip gelmesi halinde puanını 34’e çıkartacak ve Beşiktaş’ın 2 puanla önüne geçecek. Sadece Fenerbahçe değil, 25 puanlı Başakşehir de çıkışta. Abdullah Avcı’nın ekibi çıktığı son 7 lig maçında 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.



7’YE 5 ÜSTÜNLÜK VAR

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 14 karşılaşmada, Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Ancak Başakşehir de azımsanmayacak bir galibiyet sayısına ulaştı. Sarı-Lacivertliler toplamda 7 maç kazanırken, Başakşehir 5 mücadelede 3 puana uzandı. 2 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Cüneyt Çakır’ın yöneteceği kritik maç saat 19.00’da başlayacak.

PEREİRA: EN ZOR MAÇIMIZ

Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktörü, Başakşehir maçı öncesi temkinli konuştu. Rakiplerinin müthiş bir çıkış yakaladığına dikkat çeken Vitor Pereira, oyuncularını uyardı. Başarılı çalıştırıcı, “3 günde bir maç yapıyoruz. Biliyorum hepiniz yorgunsunuz. Ancak bu maçın önemi çok büyük. Çünkü Gaziantepspor deplasmanında kaybettik ve liderliği yeniden ele geçirmeliyiz. Kazanarak derbiyi rahat izleyelim” dedi.

Taraftarlara da seslenen Pereira, “Fenerbahçeliler tribünde olduğunda her zaman bize ekstra güç katıyor. İlk yarıda belki de en zor maçımıza çıkacağız. Taraftarlarımız mutlaka takımın yanında olsunlar. 12. adamla birlikte bu takım daha savaşçı, daha yürekli ve daha istekli oynuyor” diyerek maçın önemini gözler önüne serdi.

ÜÇ FUTBOLCU BUGÜN YOK 

Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe’nin tek cezalı oyuncusu. Meireles ve Volkan Şen ise sakatlıklarından dolayı kadroda olmayacaklar. Bu 3 oyuncu dışındaki tüm isimler Vitor Pereira’dan görev bekliyor. Aynı zamanda kart sınırındaki oyuncuların fazlalılığı da dikkat çekiyor. Josef, Fernandao, Nani, Bruno Alves, Alper Potuk ve Mehmet Topal kart görmeleri durumunda Gençlerbirliği deplasmanında takımı yalnız bırakacak. Pereira, öğrencilerinden gereksiz yere hakemle diyaloğa girmemelerini istedi.

EMRE SAKAT SEMİH 18’DE

Hedefini yine Avrupa olarak belirleyen Başakşehir, Kadıköy’den mutlaka puan çıkartmak amacında. İstanbul ekibinde stoper Bekir İrtegün cezalı. Onun yerine Gençer Cansev’in forma giymesi bekleniyor. Fenerbahçe’nin eski kaptanı Emre Belözoğlu’nun da sakatlığı devam ediyor. Mehmet Batdal’ın oynaması da zor. Semih Şentürk ise 18 kişilik kadroda yer alacak. Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı, “Fenerbahçe’nin iç sahada yaptığı baskıyı kırmak için uğraşacağız. Disiplinli ve akılcı oynayacağız” ifadesini kullandı.



CÜNEYT ÇAKIR’LA EŞİTLİK VAR

Türkiye’nin bir numaralı hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır, haftanın en kritik karşılaşmalarından biri olan Fenerbahçe-Başakşehir maçını yönetecek. Çakır daha önce iki takımın 3 mücadelesinde düdük çaldı, sonuç eşitlik oldu. Bir kez Fenerbahçe bir kez de Başakşehir galip gelirken, diğer maç beraberlikle sonuçlandı.

Çakır bugüne kadar Sarı-Lacivertliler’in 29 maçını yönetti, 18’inde Kanarya 3 puan aldı. Başakşehir’in ise 13 maçında Cüneyt hoca vardı. İstanbul kulübü bunların 5’ini galip bitirirken, 8 kez puan kaybı yaşadı. En göze çarpan nokta ise Çakır’ın en çok kart çıkartan hakem olması.



CANER ERKİN 11’E DÖNÜYOR

Gaziantepspor maçında kırmızı kart gören Hasan Ali, cezasından dolayı tribünde olacak. Caner Erkin ise uzun bir aradan sonra 11’de formasına kavuşacak. Celtic karşılaşmasında Pereira’nın maç eksiğini gidermesi için sonradan görevlendirdiği Caner, eski formunu yakalamak amacında. Başarılı sol bek, “Kendimi iyi hissediyorum. Başakşehir maçında herkes özlediği Caner’i görecek. Hasan Ali de yokluğumda çok etkili oynadı. Sezon boyunca bu güzel rekabet sürecektir” diye konuştu.



VAN PERSİE BOMBA GİBİ

Sakatlığın etkisini tamamen atlatan ve Başakşehir maçı öncesinde idman performansıyla alkış alan Van Persie, 11’e göz kırptı. Taraftarı özlediğini belirten Hollandalı yıldız, “Sahada olursam galibiyet için elimden geleni yapacağım. Taraftarın bana gösterdiği müthiş sevginin karşılığını vermek istiyorum” diye konuştu. Pereira, zorlu Başakşehir maçında yıldız oyuncunun son vuruşlardaki bitiriciliğine güveniyor. Portekizli çalıştırıcı, tek forvetli sistemden geri adım atmayı düşünmüyor.



ARKA İKİLİ DEĞİŞİYOR-

Celtic maçında Kjaer cezalı olduğu için yoktu. Danimarkalı futbolcu, bugün ilk 11’de olacak. Teknik direktör Vitor Pereira, formayı Ba’dan alıp Kjaer’e verecek. Başarılı stoperin partneri ise yine Bruno Alves. Pereira, bu ikiliye zorlu maç öncesinde uyarılarda bulundu. Geniş alanlar bırakılmaması istenirken, rakibin hızlı oyuncularına dikkat çekildi.

29 MAÇTIR GOL ATIYOR!

Sarı-Lacivertliler, üst üste çıktığı son 29 maçta da gol atmayı başardı. Fenerbahçe’nin golsüz tamamladığı en son karşılaşma 7 Şubat 2015’te oynandı. Kanarya o gün Trabzonspor ile Saracoğlu’nda 0-0 berabere kalmıştı. 29 mücadelede 53 kez fileleri sarsan Fener, ağlarında 27 gol gördü. Sarı-Lacivertliler, son 3 lig maçında 7 kez gol sevinci yaşadı.

MUHTEMEL 11'LER;

FENERBAHÇE: V.Demirel, Gökhan, Alves, Kjaer, Caner, Mehmet Topal, Josef, Diego, Nani, Alper, Van Persie

BAŞAKŞEHİR: V.Babacan, Uğur, Yalçın, Gençer, Alparslan, Mahmut, Badji, Mossoro, Visca, Doka, Cikalleshi

STAT:Saracoğlu

HAKEM: Cüneyt Çakır

SAAT:19.00

YAYIN: Lig TV

Editör: TE Bilişim