Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nın bir hafta ertelenmesinin ardından " Sarı Lacivert Fenerbahçe ligler yeniden başladığında maça çıkmazsa ne olur?" sorusu gündeme gelirken, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ "O vakit Sarı Lacivert Fenerbahçe bunun sonucuna katlanır" dedi. Peki bunun sonucu ne? İlgili talimat madde ne söylüyor?

Bir takımın sahaya çıkmaması halinde başına gelecek yaptırımlar şöyle:

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

"a) Bir lig devresinde yarışma kıyafeti ile belirlenen ve duyuru olunan saatte sahaya gelmeyen, yarışma sahasına gelmekle birlikte müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte ayrıca var puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile başka masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFFtarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Bir lig devresinde ikinci kez müsabakaya gelmeyen, yarışma sahasına gelmekle birlikte müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararıverilmekle birlikte, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu yarışma tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan başka takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar."

 
Editör: TE Bilişim