Hakan TARHAN/İSTANBUL, () - FENERBAHÇELİ futbolcu Emre Belözoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e küfür ve hakaret etmediğini belirterek, "Sayın Bilic de bunu çok iyi biliyor" dedi.

Sarı lacivertli takımın bugün yaptığı antrenmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Emre Belözoğlu, Beşiktaş ile oynadıkları derbide siyah beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic ile aralarında yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, saha içinde yaşanan olayların saha dışına taşınmasını doğru bulmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ben yaklaşık 17-18 senedir futbolcuyum. 8 seneye yakın yurt dışında futbol oynadım. Futbolu enternasyonal seviyede bu ülkede en iyi bilen futbolculardan biriyim. Skorun önüne, maçın önüne geçecek kadar bir durum olduğuna inanmıyorum. Olaylar tek benim üzerimden giderse hakkaniyetli olmaz. O yüzden bu toplantıyı gerçekleştiriyorum. Sarı kart pozisyonundan sonra kendisine hakaret olmayan bir ifadem var. Küfür olarak algılanması üzücü. O bir küfür değil. Ben küfür etmediğimi, hakaret etmediğimi iyi biliyorum. Sayın Bilic de bunu iyi biliyor. Bilic saha içine gelip bana bir şey söyleyince, benim de karşılık vermem gerekir. Ama kesinlikle küfür etmedim."

Beşiktaş ile oynadıkları maçın devre arasında soyunma odasına giden koridorda Bilic ile yaşadıkları diyalogla ilgili de tecrübeli futbolcu şöyle konuştu:

"Devre arasında kendi hocamdan fırça yiyeceksem yiyeyim, rakip takım hocasıyla diyaloğa girmek istemem. Soyunma odasına giderken yolumu kesersen, benim de bir şey söyleme hakkım ortaya çıkıyor. Sahanın içinde olan bir şey varsa sahanın içinde kalması gerekir. Yarın Sayın Bilic'le bir yerde karşılaşırız, sarılırız birbirimize. Benim üzerimden bir algı oluşturuluyor. Aşağıya çekilme çabaları basit kaçıyor. Ülkemizde insanların her konuyla alakalı fikirleri var ama bilgileri yok. Avrupa'da saha içinde ne oluyorsa Türkiye'de de oluyor aynısı. Ben kendi başıma olayın içinde olmuyorum, bir şeylerin içine çekiliyorum."

Derbi maçta Olcay Şahan'ın kendisine yaptığı müdahalenin karşılığının kırmızı kart olduğunu da vurgulayan Emre Belözoğlu, "O hareketin karşılığı kesinlikle kırmızı kart. Kırmızı kart pozisyonunda ben olduğum için mi bu kadar hedef tahtası oluyorum?" dedi.

Belözoğlu, Fenerbahçe'nin başarısının kendisi için çok önemli olduğunu da belirterek, "Benim buraya zarar verdiğimi düşünen olursa, hiçbir şekilde Fenerbahçe'nin sırtında yük olmayız. Gösterildiği gibi bir profil değilim. Bunları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Emre Belözoğlu, "Bu bir özür dileme ve kendimi temize çıkarma konuşması değildi. Benim tarafımdan da baksın insanlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: dha