Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Dünya Turu kapsamında Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Total Açık Tenis Turnuvası’nda yarı final mücadeleleri sonrasında finale çıkan isimler Belaruslu Victoria Azarenka ve Çek Cumhuriyeti’nden Lucie Safarova oldu.

Uluslararası Halifa Tenis ve Squash Kompleksi’nde düzenlenen maçlarda toplam ödül 731 bin dolar.Bu büyük ödülü kimin kazanacağı hakkında şimdiden iddialar başladı.Azarenka en büyük favori olarak gösterilirken,Safarova'nın da güçlü bir rakip olarak büyük ödülü alabileceği konuşuluyor.

Yarı final mücadelesindeart arda yaşadığı sakatlıklar sonrası dünya sıralamasında 48’inciliğe kadar gerileyen ve bu turnuvada yarı finale yükselen Belaruslu Victoria Azarenka 7 numaralı seribaşı ABD’li raket Venus Williams karşı karşıya geldi. İlk seti 6-2 kaybeden Belaruslu raket, ikinci seti 6-2, üçüncü seti de 6-4 kazanarak finale adını yazdırdı.Günün diğer bir maçında Çek Cumhuriyeti’nden Lucie Safarova ve 9 numaralı seribaşı İspanyol raket Carla Suarez Navarro karşılaştı. Çek raket, rakibini 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek finali garantiledi.
Editör: TE Bilişim