Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor” projesi kapsamında Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran gibi eski milli futbolcular Ağrı’da genç sporcularla bir araya geldi.
Doğu ve Güneydoğu illerindeki 14. il ziyaretlerini Ağrı’ya gerçekleştiren eski futbolcular, ilk olarak genç sporcular ve amatör spor yöneticileriyle bir otelin restaurantında öğle yemeğinde buluştu. Yemek sonrası otelin toplantı salonunda genç sporcularla söyleşi yapan eski milli sporcular proje kapsamında genç sporcuların sıkıntılarını dinlediklerini ifade etti. Söyleşinin ardından Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran’dan oluşan eski milli futbolcular, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan’ı ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette konuşan projenin fikir sahibi Tanju Çolak, projenin içeriği ile ilgili Vali Tekinarslan’a bilgiler verdi. Ziyaret sonunda Vali Tekinarslan’a, eski milli futbolcular forma hediye etti. Ziyaret, Valilik binası önünde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.
Valilik ziyaretinin ardından futbolun efsane isimleri, Ağrı’nın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesinde halkla selamlaştı. Eski milli futbolcuların halkla selamlaşmasına Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği eski milli futbolcular, Cumhuriyet Caddesi’nde esnaf ve halkla fotoğraf çektirdi. Buradan da Ağrı Vali Lütfiyiğenoğlu Stadyumu’ndaki gösteri maçına geçen futbolun ustaları, oynanacak gösteri maçı öncesi tribünleri dolduran sporseverlere futbol topu dağıttı. Gösteri maçında futbolun ustalarının kadrosunda Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Ogün Temizkanoğlu, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran’ın yanı sıra Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ve Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Halef Keklik de yer aldı. Futbolun ustaları ile geleceğin yıldızları arasında oynanan gösteri maçını futbolun ustaları 6-2 kazandı.
Program gösteri maçının ardından çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.
Kaynak: iha