Galatasaraylı futbolcular, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çarşamba günü deplasmanda Arsenal ile oynayacakları karşılaşma öncesi başarı mesajları verdi.
Sarı-kırmızılı futbolculardan Wesley Sneijder, Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Olcan Adın, Tarık Çamdal ve teknik direktör Cesare Prandelli, GSTV’ye yaptıkları açıklamalarında Şampiyonlar Ligi’ni değerlendirdi.
CHEDJOU: “LİGDE GALİP GELEREK GÜVENİMİZİ KAZANDIK”
Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal ile oynayacakları maçı değerlendiren Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Aurelien Chedjou, “Şurası gerçek ki, zor olacak. Çünkü ilk maçlarında yenildiler, zaten evlerinde de çok güçlü bir takım ama biz de ligde galip gelerek güvenimizi kazandık. Herkes birbiri için oynar, takım olursak Arsenal’in favori görünmesinin bir önemi olmaz. Geçen sene de Juventus favoriydi ama ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Anderlecht maçında performansımızın bir kıstas teşkil etmediğini ve takım arkadaşlarımın kafasında Londra’dan iyi bir sonuçla dönmek olduğunu hissedebiliyorum” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN VE AVRUPA’NIN EN İYİ KULÜPLERİ ARASINDAYIZ”
Sarı-kırmızılı takımın Kamerunlu stoperi Aurelien Chedjou, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkacağına inandığını ifade ederek, “Arsenal ve Dortmund’un favori olarak gösterildiğini hepimiz biliyoruz ama biz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi kulüpleri arasında yer alıyoruz. Oraya en iyi sonucu almaya ve şansımızı sonuna kadar zorlamaya gideceğiz. Sağlam bir ekibiz ve sürpriz yapabiliriz. Gruptan çıkamayacağımızın söylenmesi üzerimizdeki baskıyı da ortadan kaldırıyor” dedi.
“ORTA SAHA OYUNCUSU FORMASYONU ALMIŞ BİR FUTBOLCUYUM”
Anderlecht ile İstanbul’da oynadıkları karşılaşmada yaptığı asistle ilgili konuşan Chedjou, "Orta saha oyuncusu formasyonu almış bir futbolcuyum. Top ayağımda olduğunda takımı ileri taşıyabilecek kapasitemin olduğunu biliyorum. En azından bir puan almamız gereken bir maçtı çünkü kalemizde 1 gol görmüştük. Kendimi, Olimpiyat Oyunları’nda Kamerun’da orta sahanın sol içinde oynadığım günlerde buldum. O günleri hatırladım. Şükürler olsun ki, Burak’a o golü attırdım ve takımıma katkıda bulundum. Umuyorum ki bir daha böyle bir pozisyonda kalmayız ama eğer galibiyeti getiren bir pozisyon olursa çok iyi olur. Burak, Olcan kim olursa olsun fark etmez, yeter ki kazanalım. Çok mutluyum çünkü soyunma odasında bana çok güzel lakaplar taktılar” şeklinde konuştu.
“KENDİ TARİHİNİZİ YAZDIĞINIZI DÜŞÜNÜYORSUNUZ”
Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmenin eşsiz bir havası olduğunu vurgulayan Aurelien Chedjou, “Futbolcuysanız Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlarda oynamak istersiniz. O müziği duyunca tüyleriniz diken diken oluyor, üstüne İstanbul’da bu atmosferi bilen bir seyirci ekleniyor. Kafanızdan bir sürü anılar, resimler geçiyor. Kendi tarihinizi yazdığınızı düşünüyorsunuz. Allah’a şükrediyorsunuz, Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın ayrıcalığını yaşadığınız için. O şarkıyı duyunca daha maç başlamadan içiniz kıpır kıpır oluyor ve maçın havasına giriyorsunuz” diye konuştu.
OLCAN ADIN: “İYİ PERFORMANS GÖSTERİYORUZ”
Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda deplasmanda Arsenal ile güzel ve zevkli bir maç oynayacaklarını belirten Galatasaraylı futbolcu Olcan Adın, “Onlar da iyi takım, İngiltere’nin köklü kulüplerinden biri fakat biz de Şampiyonlar Ligi tecrübesi olarak, iyi performans gösteriyoruz. Tabii ki zor olacak ama oraya çıkarak elimizden gelenin en iyisini göstereceğimize inanıyorum. Tabii ki Şampiyonlar Ligi’nde oynamak, benim için ayrı bir mutluluk ve gurur olacak. Daha önceki takımlarımda kadroda bulunmuştum ama oynama fırsatı bulamamıştım. İnşallah oynama fırsatı da bulurum ve elimden gelen mücadeleyi gösteririm. Biz Galatasaray’ız, her zaman Avrupa’da başarılar kazanmışızdır, her zaman oynadığımız futbol ön plandadır. Oraya gittiğimizde de hiçbir çekincemiz, kaygımız olmayacak. Galatasaray’a yakışacak bir futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Biz gerçekten iyi bir takımız, iyi oyunculara sahibiz. Oraya da çıkarak elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Futbol, bir takım oyunudur. Takım halinde bir şeyler yapabiliriz. Mücadele ettiğimiz takdirde başarılı olacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“BİZ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Son zamanlarda dışarıdan çok büyük baskılar aldıklarını vurgulayan Olcan, “Bize yansıtılmak istenen şeyler oluyor. Biz büyük bir aileyiz. Buradaki çalışanlarla, taraftarlarımızla büyük bir aileyiz. Bu ailenin içinde herkes birbirini seviyor, birbirine saygıyla yaklaşıyor. En önemlisi de bu bence. Böyle olduğu sürece, istedikleri kadar bizi dışarıdan yıldırmaya çalışsınlar, eleştirsinler, önemli değil. Bu baskılar, bizi daha da büyütüyor ve birbirimize kenetliyor. Biz, çok büyük bir aileyiz ve bu aile içindeki herkes de birbirini çok seviyor” dedi.
TARIK ÇAMDAL: “ARSENAL’İ YENİP GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ”
Şampiyonlar Ligi’ndeki her maçın önemine değinen sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Tarık Çamdal, “Tabii ki çok önemli bir karşılaşma bizim için. Anderlecht maçı berabere bitti ve bu karşılaşmanın önemi arttı. Alacağımız her puan önemli. Arsenal’i de yenip gruptan çıkmak istiyoruz. Arena’daki atmosferi eski oynadığım takımdan da biliyorum. Ateşli ve çok çok büyük bir taraftarı var takımımızın. O yüzden onların desteği bizim için çok önemli. Onların desteğiyle, bizlere sahip çıkmasıyla bu sene çok önemli yerlere geleceğiz” açıklamasında bulundu.
“KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”
Tarık Çamdal, Arsenal’in çok güçlü bir ekip olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
“Çok yetenekli, kendini kanıtlamış oyuncuları var ama bizim takım da kendini ispatlamış büyük yeteneklerden oluşan bir ekip. O yüzden oraya gidip kendi performansımızı ortaya koyacağız çünkü biz kendimize güveniyoruz. Orası Şampiyonlar Ligi her ekibin kendine güvenmesi gerekiyor haliyle. Şampiyonlar Ligi’nde her ekip çok güçlü ama biz kendi gücümüzün farkındayız. O gün sahada istediklerimizi yaparsak, birbirimiz için savaşırsak yenemeyeceğimiz bir ekip yok. Galip gelirsek çok büyük bir adım olacak. Sonuçta Arsenal’i deplasmanda yenmiş oluyorsunuz. Alacağınız her puan önemli gruptan çıkmak için. O yüzden kendimize güveniyoruz, gruptan çıkacak kaliteye sahibiz” diye konuştu.
Kaynak: iha