Bursaspor’un Türkiye Kupası’nda Büyükçekmece Tepecikspor’la dün oynadığı ve 4-2 kazandığı maçta kadroda yer alan alt yapıdan 9 futbolcu Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’na teşekkür etti.

Hamza Hamzaoğlu, Büyükçekmece Tepecikspor karşısında 3’ü ilk 11’de 6’sı da yedek olmak üzere alt yapıdan 9 futbolcuyu kadroya aldı. Kaleci Okan Koçuk, orta alanda Furkan Soyalp ve forvette Kubilay Kanatsızkuş ilk 11'de maça başladı. Emirhan Aydoğan, Furkan Emre Ünver ve Yunus Öz ise ilerleyen dakikalarda maça dahil oldu.

FURKAN: BU TAKIMIN BAŞARISI

Karşılaşmada iki gol atan Furkan Soyalp, yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Genç oyuncu, gol attığı için tabii ki mutlu olduğunu ama sadece attığı gol olarak olayı değerlendirmediğini belirterek şunları söyledi:

"Sadece attığım iki gol üzerinden olaya bakmak çok önemli değil. Takımın başarısı önemli. Çünkü biz bireysel oynamıyoruz, takım oyunu oynamaya çalışıyoruz. Hocamızın isteği de bu yönde. Bir başarı varsa, takımın başarısı kesinlikle. Ama bu bir ivme, devamı mutlaka gelecektir. Maç eksiği ön planda. Çünkü ilk defa oynuyoruz. İlerleyen maçlarda maç temposu yakalarsak takım olarak daha iyi oluruz. Sürekli ileri gitmek istiyoruz, yukarı gitmek istiyoruz."

AYDOĞAN: HAMZA HAMZAOĞLU’NA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Tom De Sutter’in yerine oyuna giren Emirhan Aydoğan ise Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’na teşekkür ederek, "Ben yaklaşık 7-8 yıldır alt yapıdayım. İlk defa bu kadar çok oyuncu çıktığını gördüm A takıma. Güvenini boşa çıkarmadığımızı düşünüyorum. İyi oynadık. 97 jenerasyonu iyi bir jenerasyon. Benim bir artım da Enes Ünal gibi, Ertuğrul Ersoy gibi, Muhammed gibi oyuncularla birlikte oynamak. Bu benim gelişimime olumlu katkı yaptı. Bugün de elimden geleni yaptım. Hedeflerime yavaş yavaş ulaşacağımı düşünüyorum." dedi.

65. dakikada Bekir Yılmaz’ın yerine oyuna dahil olan Furkan Emre Ünver, kendileri için iyi bir tecrübe olduğunu belirtti. Genç yetenek, "Hocamıza teşekkür ediyorum bize şans verdiği için. Artık böyle şansları değerlendirmeye bakacağız. Amacımız hem kendimizi geliştirmek, hem de içinden çıktığımız, yetişmemize büyük katkısı olan Bursaspor'a yararlı olmak, başarısına katkıda bulunmak." dedi.

BERKE: BİZİM İÇİN HARİKA OLDU

Berke Yılmaz ise yaptığı değerlendirmede, "Bu takımın içinde olmak, bu oyuncuların içinde olmak bizim için de harika oldu. Bugün oyuna giremedik ama ilerleyen haftalarda inşallah Hamza hocamız bize şans verirse en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız." derken, "İnşallah daha çok yakalarım bu şansı." diyen Yunus Öz ise şunları söyledi:

"Maçın 98. dakikasında Dany’nin yerine oyuna girdim. İlk defa olması benim için çok büyük bir anlam taşıyor. İnşallah çok uzun süre Bursaspor’un bir parçası olmaktan çok mutlu olurum. Stada ilk defa geldim, bir de kadroda yer buldum, oynadım, çok güzel bir duyguydu. İnşallah daha çok yakalarım bu şansı."

KUBİLAY: HEPİMİZ BU ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRDİK

Maça ilk 11’de başlayan ve bir gol kaydeden golcü oyuncu Kubilay Kanatsızkuş da duygularını ifade ederken, "Ben öncelikle Hamza hocaya çok teşekkür etmek istiyorum, bize bu şansı verdiği için. Benimle birlikte bir sürü genç arkadaşımda oynadı bugün. Hepimiz iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum bu şansı. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Başardık herhalde ama daha iyisi olabilir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha