SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta sezona şampiyonluk iddiasıyla başlamasına rağmen Bugsaşspor beraberliğiyle lider Bandırmaspor'un 6 puan gerisine düşen Göztepe, teknik direktörü Suat Kaya'yla yolunu ayırma kararı aldı.
YÖNETİMDEN AÇIKLAMA
Takımının kadrosunu 17 transferle güçlendiren Başkan Mehmet Sepil, yönetimle görüşerek Suat Kaya'yla yollarını ayırma kararı aldı. Suat Kaya'nın geçen sezonki başarısının altını da çizen yönetimin veda açıklamasında, "Hocanın takımı yönetme şekli ile bizim uzun vadeli hedeflerimiz doğrultusunda uygulamak istediğimiz yönetim biçiminin farklı olduğunu tespit ettik. Kendisine kontratının iptal edildiği bildirilmiştir" ifadeleri yer aldı.
Kararı şaşkınlıkla karşılıyan Suat Kaya ise, "Ben istifa etmiyorum. Yönetimin kararına saygı duyarım" dedi. Bu arada sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Suat Kaya'ya tazminat yükümlülüklerinin yerine getirileceği belirtildi.
BU SENE 9 MAÇ TAKIMI YÖNETTİ
Göztepe, geçen sezon son 8 haftada göreve getirilen Suat Kaya ile 7 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek şampiyonluğu 1 puan farkla Giresunspor'a kaptırdı. Play off ilk turunda Kartalspor'u eleyen Göztepe, yarı finalde Hatayspor'a elenmekten kurtulamadı. Yönetim değişse de görevi sürdüren Suat Kaya, bu sezon sarı kırmızılı takımla 9 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi aldı.
SÖZERİ GÜNDEMDE
Öte yandan Göztepe'nin Erkan Sözeri'yle anlaşmaya yakın olduğu bildirildi. Teknik heyet değişikliğini Bugsaşspor maçından önce düşünen yönetimin ilk olarak Metin Diyadin'le görüşerek olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Teklif götürülen Erkan Sözeri'nin ise sarı kırmızılılara olumlu yaklaştığı öğrenildi. Göztepe'de 2000-02 yılları arasında forma giyerek şampiyonluk yaşayan Erkan Sözeri, daha önce Kırıkkalespor, Muğlaspor, Uşakspor, Şanlıurfaspor, Türk Telekom, İskenderunspor, Fethiyespor, Tokatspor, Alanyaspor ve Orduspor'u çalıştırdı. Sözeri, bu sezon yeniden anlaştığı Orduspordan 5'inci haftadaki Karşıyaka maçına çıkararak istifa etti.

FOTOĞRAF

Kaynak: dha