Geçtiğimiz haftasonu oynanan Fenerbahçe Çaykur Rizespor maçi ertesi haneye dönüş hazırlığına geçen Fenerbahçe Trabzon'un Sürmene mevkisinde silahlı saldırıya uğraması ertesi bugün sporun üst seviye isimlerinin yaptığı toplantıda sansasyonel hükümler alındı.

TFF'nin Riva'da bulunan tesislerinde Akif Çağatay Kılıç Yıldırı Demirören ve Kulüpler Birliği başkanı Göksel Gümüşdağ'ın yanı sıra lig takımlarının da temsilcilerinin olduğu büyük bir toplantı yapıldı.

Yapılan toplantı ertesi gözlerin ilk çevrildiği isim olan İbrahim Hacıosmanoğlu sansasyonel açıklamalar da bulundu. Yapılan saldırıyı çok profesyonel olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu bu saldırıyı en sert şekilde kınadıklarını sözlerine ekedi.

İşte o açıklama:

"Benim açıklamama yapmama gerek yok, farklı konularda konuşuldu. Bugün burada bizim de ilk söylediğimiz gibi sporla bağdaşmayan insalıkla bağdaşmayan bu davranışı değerlendirdik diğer konularda gündeme bu yalnizca Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan değil biz de yapılan bir saldırıdır. Vakanın boyutları için idrak yönetmeye ve oluşturmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Adli makamların sonucu beklememiz gerekiyor, zira olay amatörce bir olay değil profesyonelce yapılan bir olay gecenin o karandlığında şöförü vurmak basit bir olay değil. Amatörce bir hareket var 100 metre ilerde yarısı ahşap yarısı tüfek bulunuyor. Bu 'insanlık dışı insanlar' bunu 100 metre ileriye bırakmaz. Bu eylem amatörce değil, profesyonelce yapılan bir olay. Hareketli otobüse bunu yapmak basit değil.

Kolluk kuvvetlerinin araştırması bittiğinde henüz iyi değerlendirme yapılabilir. Bu tür eylemlere prim vermemek gerekiyor. Yarın öbür gün aynı olay olunca ligler mi ertelenecek? Farklı farklı görüşler vardı. Ertelenme varsa bütün takımlar için yapılmalıdır. 
Editör: TE Bilişim