Ercan ATA/PERUGIA, () - CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki ilk maçını yarın TSİ 21.30'da İtalya'nın Sir Safety Perugia takımı ile deplasmanda yapacak olan Halkbank'ta genel menajer ve orta oyun kurucu Resul Tekeli açıklamalarda bulundu.

Halkbank Voleybol Takımı'nın genç orta oyun kurucusu Resul Tekeli, "Şampiyonlar Ligi'ndeki grubumuz iyi bir grup. Fransa, Belçika ve İtalya'dan birer takım var. Benim Halkbank takımında dördüncü sezonum. Rakibin kim ve ne olduğu önemli değil. Bence bizim neler yapacağımız çok önemli. Bana göre çok iyi çalışıyoruz. Yoğun bir programımız var. Ligde Galatasaray maçını oynadık ve buraya geldik. Bence burada da Perugia'yı yenerek döneceğiz" dedi.

İtalya voleybolunu dünyada "Devler Ligi" olarak değerlendiren genç oyuncu Tekeli, "Bütün dünya yıldızları artık Türkiye'ye geliyor. Biz de çok iyi bir takımız ve artık voleybolda olmayacak diye bir şey yok. İnşallah burada maçı kazanacağız" diye konuştu.

Halkbank Genel Menajeri Ahmet Kavaz ise İtalyan ekibin zor bir rakip olduğunu belirterek, ''Halkbank olarak geçen yıl takım olarak biz çıtayı çok yukarıya çektik. Türkiye'de 3 kupa ve Şampiyonlar Ligi finali oynadık. Artık herkesin bizden beklentisi 4. kupayı kazanmak. Bu amaç ve bu iddia ile yola çıktık bu sezon. Bu yıl ise Şampiyonlar Ligi ilk grubumuz çok zorlu. Yarın İtalya'nın en güçlü takımlarından biri olan Perugia ile oynayacağız. Bütün arzu ve isteğimiz, bu maçı kazanarak iyi bir başlangıç yapmak. Rakip takımın çok inanılmaz bir liberosu var. Pasör çaprazları da çok yüksek ve genç bir oyuncu. Bizim takımımız da onlardan kötü bir takım değil, ancak sonuç olarak bu karşılaşmayı iyi olan kazanacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Voleybol Ligi'ne de değinen Kavaz, henüz tüm takımların hazır olmadığını ifade ederek, "Biz Perugia ile daha önce hazırlık maçlarında karşılaştık. Son derece fizikli ve yüksek oyunculardan kurulu bir takım. Takım oyunu olarak bizden daha iyi olduklarını düşünüyorum. Son dönemde biz de toparlandık, ancak çok yeni oyunculardan kurulan bir takım olduğumuz için işimiz biraz daha zor olduğunu düşünüyorum. Hocanın söylediği gibi 'Rakipten korkmuyoruz, ama saygı duyuyoruz' çok doğru bir cümle. Yalnız İtalya kitle sporu olarak bizden daha iyi durumda. Yarın maçta Perugia'nın 4 bin civarında taraftarının maça geleceği söyleniyor. Gelen taraftarların hepsi voleyboldan anlayan taraftar. Biz hiçbir zaman grup maçlarında böyle bir taraftarı yakalayamadık. İki ülke arasındaki fark da burada'' diye konuştu.

Halkbank, CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki ilk maçını yarın)TSİ 21.30'da İtalya'nın Sir Safety Perugia takımı ile deplasmanda yapacak. Halkbank'ın bulunduğu G Grubu'nda Fransa'nın VB Tours ile Belçika'nın Noliko Maaseik takımları da yer alıyor.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek ve 12'li play-off oynayacak. Rakiplerini eleyecek 6 takım 12'li play-off'a kalacak. 6'lı play-off'lardan gelecek 3 takımla ev sahibi ülkenin takımı Final-Four'da karşılaşacak.

 

Kaynak: dha