Ercan ATA, Ankara-



Son şampiyon Halkbank'ın bu sezon kadrosuna kattığı ve üç yıllık anlaşma imzaladığı Tsvetan Sokolov Ankara'ya gelerek antrenmanlara başladı.

Yakın arkadaşı Osmany Juantorena'nın çok sevdiği yakından ilgilendiği Sokolov, ülkesi Bulgaristan A Milli Takımı ile Dünya Şampiyonasında mücadele ediyordu.

Ankara'da çok fazla zaman geçirmemesine karşın, takım arkadaşları ile anlaştığını ve kulübün kendisine iyi imkanlar sağladığını, hiç bir sorununun olmadığını dile getiren Sokolov, "Şimdi bana düşen bir an önce takımımın felsefesine adapte olmak. Yakından tanıdığım, geçen yılın parlayan yıldızı Halkbank için oynamak bana gurur verecek" dedi.

TSVETAN SOKOLOV

Bulgaristan'ın Dupnitsa kentinde 31 Aralık 1989'da doğan Sokolov, 2.07 metre boyunda ve 100 kilo. Pasör çaprazı olarak görev yapan Sokolov'un hücum yüksekliği 3.62, blok yüksekliği de 3.30 metre.

Bulgaristan'ın Marek Union Ivkoni ile İtalya'nın Itas Diatec Trentino ve Bre Banca Lannutti Cuneo takımlarının formalarını giyen Sokolov'un kariyerinde 1 İtalya Ligi, 2 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 3 CEV Şampiyonlar Ligi ve 3 FIVB Dünya Kulüpler şampiyonlukları bulunuyor.

Öte yandan, Polonya ile dünya şampiyonluğu kazanan Michal Kubiak da önümüzdeki günlerde Ankara'ya gelerek takıma katılacak.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha