ANKARA'da yapılan Türkiye Büyükler Ferdi Halter Şampiyonası'nda 58 kiloda Türkiye 2'ncisi olan Yasemin Keskin, gözünü gençlerde Avrupa şampiyonluğuna dikti
Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nın hazırlıklarını Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Halter tesislerinde antrenörü Hayrettin Kurnaz yönetiminde sürdüren İstiklalspor Kulübü'nün sporcusu olan Yasemin, öğrenimini Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi 3'üncü sınıfında sürdürdüğünü belirtti. Ankara'da yapılan Türkiye Büyükler Ferdi Halter Şampiyonası'na ilk kez katılıp, Türkiye 2'ncisi olduğunu dile getiren Yasemin, şöyle dedi:
"Aldığım derece ile birlikte gençler milli takım kadrosuna çağrıldım. Kamp da dereceye girebilirsem yurt dışına gideceğim. 20 Kasım tarihinde yapılacak olan Avrupa şampiyonasında bayanlarda en büyük arzum gerek ülkem adına, gerekse Kırıkkale adına Avrupa şampiyonu olmak."
Daha önce Lituanya ve Polonya'da Avrupa ikinciliği ile bir çok Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu belirten Yasemin, Konya'da yapılacak Halter Genç Bayanlar Milli Takım kampında kendini en iyi şekilde hazırlayacağını söylerken şöyle konuştu:
"En büyük arzum, antrenörüm Hayrettin Kurnaz yönetiminde çalışmalarımızın karşılığını Türkiye olarak olimpiyatlara gidip, dereceye girerek almak. Bu hırs ve azmimi hiçbir zaman kaybetmeden yoluma devam edeceğim."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha