Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta kapsamında oynanan SAİ Kayseri Erciyesspor maçını 3-1'lik skorla muhteşem bir şekilde tamamlayan Galatasaray,ligde ki liderliğini sürdürüyor.Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu 11. maçında 9. galibiyetini alarak kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yaptı.

Galatasaray'daki ilk kariyerine Akhisar Belediyespor maçıyla başlayan Hamzaoğlu, Burak Yılmaz’ın golleriyle 2-1 kazanılan mücadelenin ardından Torku Konyaspor deplasmanında 5-0 ve Mersin İdman Yurdu önünde de 3-2’lik skorlarla galip geldi.Gençlerbirliği maçıyla galibiyete ara veren Hamzaoğlu,bu maçta da beraberlik elde etti. Beşiktaş maçından da zaferle ayrılan başarılı teknik direktör, Çaykur Rizespor önünde de, Wesley Wesley Sneijder ve Bruma’nın golleriyle 2-0 kazanan Galatasaray’la ligdeki beşinci galibiyetini yaşadı. Bursaspor ile Arena'da oynadıkları müthiş maçta beraberliği 82. dakikada Emre Çolak’ın penaltı vuruşundan attığı golle yakalayan Sarı Kırmızılı ekiple, Eskişehir’de bir kez daha kazanan tarafta yer aldı. Sonraki hafta Balıkesirspor'u da mağlup etti ve dokuzuncu lig maçında da galibiyete ulaştı.

Eric Gerets'in 2005-2006 sezonundaki rekorunu alt üst eden Hamza Hamzaoğlu,Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı.

 
Editör: TE Bilişim