UEFA Avrupa Ligi son 16 karşılaşmasında Andield Road’da dün gece Liverpool’a konuk olan Beşiktaş, verdiği mücadeleyle İngiliz basını tarafından takdir edildi.
1-0 mağlup olmasına karşın Liverpool’u 90 dakika boyunca zorlayan ve birçok gol pozisyonunu değerlendiremeyen Beşiktaş’a İngiliz basınından da övgü dolu sözler geldi. Özellikle The Times’ta yayınlanan Liverpool - Beşiktaş maçı hakkındaki yazıda, “Liverpool, 8 yıl önce 8 gol attığı takımdan bambaşka bir Beşiktaş buldu karşısında. Ecel terleri döktü ama 85’te Balotelli penaltı ile geceyi aydınlattı” ifadelerini kullandı.
Yine Ada basınının önemli yayınlarından The Guardian da ise, “Türk ekibi Beşiktaş sanki 8-0’ın intikamını almak için gelmişti. Onu destekleyen çılgın taraftarları 90 dakika susmayarak Liverpool taraftarını şaşırttı. Onları Balotelli bile durduramadı” şeklinde yorumlar yer aldı.
Daily Mail ise, “Liverpool yendi ama onları İstanbul cehennemi bekliyor” derken, Daily Telegraph, “1-0’lık sonuç yeter mi? Liverpool bir fırtına içinde yürüyor” ifadeleriyle Olimpiyat Stadı’ndaki rövanş maçının önemini belirtti.
Öte yandan Ada basınında Liverpool - Beşiktaş maçının öne çıkan en önemli olayı ise Henderson ile Balotelli arasında yaşanan ‘penaltı tartışması’ oldu. Karşılaşmanın 85. dakikasında Liverpool’un kazandığı penaltıda topun başına geçmek isteyen kaptan Henderson’u engelleyen Mario Ballloteli’nin takım arkadaşına bu tavrının hoş olmadığı belirtildi. İtalyan futbolcunun penaltıyı gole çevirmesinin ardından iki futbolcu arasında buzların eridiği belirtilse de, oynadığı her takımda sorun çıkaran Ballotelli’nin bu tavrının doğru olmadığı da gazete küpürlerinde kendine yer buldu.
(İHA)
Kaynak: iha