UEFA Avrupa Ligi ikinci tur kapsamında oynanan maçta İngiliz Devi Liverpool'u deviren Beşiktaş,tüm dünya basınında gündeme damgasını vurdu.Son yıllarda oluşturduğu kadrosuyla göz dolduran Beşiktaş,özellikle gurbetçi gençlerden yana seçim yapmış ve oyuncu kadrosundaki transferleri ona göre değerlendirmişti.

2011’den bu yana içine girilen yeniden yapılanma sürecinde yurtdışında oynayan gurbetçi oyuncuların keşfedilmesine ağırlık veren Beşiktaş bu sayede hem kazandı hem de kazandırdı.Beşiktaş'ta en fazla değer kazanan oyuncu 500 bin Euro’ya alınan ve şu anda piyasa değeri 6.7 milyon Euro’ya ulaşan Oğuzhan Özyakup oldu.Oğuzhan’ın yanı sıra Olcay piyasa değerini 2.5 yılda yüzde 1087, Veli yüzde 860 ve Gökhan Töre de yüzde 455 artırma başarısı gösterdi. Bu sezon başında 6 milyon Euro’ya takıma katılan Demba Ba ise aradan geçen sürede piyasa değerini 11.5 milyon Euro’ya ulaştırdı.

Liverpool galibiyeti ise Beşiktaş'a yaradı.Beşiktaş Futbol Yatırımları hisseleri, Borsa İstanbul’da dün güne zaferin etkisiyle yüzde 9.5 yükselişle başladı. Ardından kazanımlarını geri veren hisse senedi günü yüzde 3.31 yükselişle 2.50 liradan kapattı. Galibiyetle Beşiktaş’ın toplam piyasa değeri 580 milyon liradan 600 milyon liraya çıktı.

 
Editör: TE Bilişim