Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Kardemir Karabükspor, sahasında Mersin İdmanyurdu’na 2-0 mağlup olarak 3 puan özlemini gideremedi.
Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Avrupa kupalarından sonra lige çok kötü başladıklarını söyledi.
Kafkas, gole kadar dengeli bir oyun sergilediklerini belirterek, “İlk golden sonra biraz bocaladık, tekrar ikinci devre yediğimiz gole kadar baskılı oynadık. Net pozisyonlarımız ve kaçan gollerimiz oldu. İkinci golden sonra oyun tamamen kontrolümüzden çıktı. Mersin İdmanyurdu haklı bir galibiyet aldı. Bahaneler üreten bir teknik adam olmadım ama maalesef 3-4 futbolcunun olmayışı altından kalkılamaz bir hale getiriyor. Önümüzdeki hafta oyuncularımız bir kaçını yetiştirebilirsek diğer oyunculara da bir güven gelecek. Bu maçı büyük bir kayıp olarak görüyorum. İç sahada kaybetmemiz bizim için büyük bir kayıp. Deplasmanda kazanmak zorundayız. Her ne olursa olsun Avrupa kupalarından sonra lige çok kötü başladık. Bunu düzeltecek güce sahibiz ve bunu yapacağız” dedi.
Bazı oyuncuların sergilediği oyundan memnun olmadığını da ifade eden Kafkas, “Bazı oyunculardan memnun değilim. Biz burada 24 kişilik kadroyu öbür oyuncuların oynaması için kuruyoruz. Bazı oyuncuların performansından açıkçası memnun değilim. Bunun sorumluluğu bende. Bu böyle devam ederse devre arası bize uzak gözükür. Ben hikaye anlatacak adam değilim. Burada çok büyük bir emek var. Zaman zaman kimse karşılaştığını fırtına veya dalgalarla nasıl boğuştuğunu bilmez ama gemiyi limana sağ salim ulaştırmak lazım. Onun için devre arasına bakacağız” ifadesinde bulundu.
MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maçın zor olacağını bilerek sahaya çıktıklarını belirten Çalımbay, “Karabükspor’un puana ihtiyacı vardı. Bizim de mutlaka deplasmandan iyi puanla ayrılmamız gerekiyordu. Deplasmanda bir takımın nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadık. İyi mücadele ettik ve hiçbir zaman oyundan kopmadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Maçın ikinci yarısında biraz daha dikkatli olabilseydik skor daha da farklı olabilirdi. Karabükspor’un ikinci yarı bize baskı kuracağını biliyorduk. Biz de Kasımpaşa maçında yapamadığımızı bu maçta yaptık. Girdiğimiz pozisyonların sadece bir tanesini değerlendirebildik. Takımımı kutluyorum. Maçın başından sonuna kadar oyuncularım görevlerini dört dörtlük yaptı. Maalesef 3 gün sonra bir maç daha oynayacağız. O maçı iyi bir şekilde bitirebilirsek bu maçın galibiyeti daha da büyük olacak. Kendi sahamızda oynayacağımız Bursaspor maçı bizim için çok önemli ve artık bu maça odaklanıyoruz. Takımımızdaki arkadaşlık mükemmel. Bu da sahaya yansımaya başladı. Galibiyet çok önemli ama iyi bir istikrar yakalamak daha önemli. Bu istikrarı sonuna kadar kovalamak lazım” diye konuştu.
Kaynak: iha