PARALARINI alamayan futbolcularının birer ikişer Futbol Federasyonu'na başvurması, teknik direktörü Yusuf Şimşek'in de istifa resti çekmesiyle köşeye sıkışan Karşıyaka'da gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çevrildi.
Geçen yılın sonunda Büyükşehir'in spor bütçesinden artan paranın kulüplere dağıtıldığını hatırlatan yöneticiler, bu yıl da Kocaoğlu'ndan aynı jesti bekliyor. Geçen yıl aralık ayında 1'inci Lig kulüpleri belediyeden 1'er milyon TL, 2'nci Lig kulüpleri 500'er bin TL, 3'üncü Lig kulüpleri ise 200'er bin TL destek almış, ara transfer öncesi verilen bu paralar takımlara can suyu olmuştu.
Kulüplerin mali açıdan büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydeden Karşıyaka Kulübü Başkanı Fatih Diniz, "Bu sezon yaşanan stat krizi ve taraftarların e-bilet yüzünden tribünden uzaklaşması, sıkıntıların üzerine tuz biber ekti. Başkan Kocaoğlu'nun yaşadığımız bu sorunlara duyarsız kalmayacağına inanıyorum" dedi.
Yusuf Şimşek'in istifa restine de sitem eden Başkan Diniz, "Önemli miktarda peşinat borcumuz yok. Kalan ödemeler için çabalıyoruz. Kalmak istemeyen futbolcu ayrılabilir ama Şimşek'le uyum içindeyiz ve birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz. Ayrılık sözlerini kenara bırakması gerekiyor" diye konuştu.
DENİZ DE AYRILMAK İSTİYOR
Karşıyaka'da Ofoedu ve Berkan'ın ardından takımdan ayrılmak isteyenler kervanına Deniz Pıtır'da katıldı. Sezon başında Körfez İskenderun'dan transfer edilen ve şu ana dek hiç forma şansı bulamayan ön liberonun alacakları için Futbol Federasyonu'na başvurduğu bildirildi. Deniz'e 1 ay içinde ödeme yapılmazsa serbest kalacağı bildirildi.
Öte yandan yeşil kırmızılı yönetim, sezon başında peşinatı yerine daire almak için ön protokol imzalayan Berkan'la orta yolu bulmaya çalışıyor.

Kaynak: dha