Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Portekiz'in güçlü ekibiSporting Lizbon ile karşılaştı.

Maça ev sahibi Sporting Lizbon tempolu başladı ve henüz 2. dakikada William Carvalho'nun şutu ile etkili olmaya çalıştılar  ancak Tolga topu kurtardı.

Gomez net golü kaçırdı!


13. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Rİcardo Quaresma, ceza sahası içindeki Mario gomez'e müthiş bir orta yaptı. Ancak Mario Gomez topu kontrol edemedi ve Siyah-Beyazlılar net bir gol fırsatını kaçırmış oldu.

Mücadelenin  20 dakika geride kalırken temsilcimiz Beşiktaş Sporting'in baskısını kırdı ve hücumda daha etkili olmaya başladı. Kanatları etkili kullanmaya çalışan Beşiktaş, Olcay ve Quaresma ile tehlikeli ataklar geliştirdi.



Olcay'la gole çok yaklaştık!

Orta sahada baskıyı artıran temsilcimiz Beşiktaş, Olcay ile gole çok yaklaştı.  Ceza sahası içinde topu önünde bulan Olcay'ın şutu  direğin hemen yanından auta gitti.

Olcay karşı karşıya kaçırdı

40. dakikada kendi yarı sahasında topu kazanan temsilcimiz Beşiktaş'ta Portekizli yıldız Quaresma, Olcay'a harika bir pas attı, olcay'ın sağ çaprazdan vurduğu topu kaleci Rui Patricio kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona ererken, orta sahada yüksek baskısıyla  kaptığı toplarda etkili olan Beşiktaş, 3 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Özellikle Ricardo Quaresma'nın oynadığı futbol göz doldururken, orta sahada Atiba,Oğuzhan ve Sosa'nın da performansları keyif verdi.




İkinci yarıya Beşiktaş başladı. 49. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Tosic ceza sahası içine çevirdi, Rhodolfo'nun kafa vuruşu üstten auta gitti.

Quaresma'dan Gomez'e: Al da at!

58. dakikada Sporting Lizbon atağa çıkarken İsmail topa müdahale ederek sahip oldu ve topu Quaresma'ya aktardı. Quaresma'nın trivelasında ceza sahası içinde topa dokunan Mario Gomez fileleri havalandırdı ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Sporting Slimani ile golü buldu

67. dakikada  hızlı gelişen Sporting Lizbon atağında Slimani ceza sahası içne girdi, kaleci Tolga'nın zamanlama hatasını değerlendiren Slimani topu filelere gönderdi.

Tolga'dan bir hata daha

72. dakikada sol kanattan gelen  Sporting Lizbon'da Bryan Ruiz kaleye şutunu çekti, Tolga kapattığı köşeden topu çıkaramadı ve Sporting Lizbon 2-1 öne geçti.

Lizbon 3. golü buldu

2. golden sonra oyundan iyice kopan Beşiktaş, sahada hatalar yapmaya devam etti. 77. dakikada sağ kanatta gelişen Lizbon atağında ceza sahasında topla buluşan Teofilo, Sporting Lizbon'un 3. golünü attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, 3-1 mağlup olarak Avrupa Ligi'nde veda etti.
************************
UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma adına Sporting Lizbon ile deplasmanda kritik bir mücadeleye çıkacak olan Beşiktaş'ın 11'i belli oldu.

Sakatlıkları süren Ersan ve Gökhan Töre Portekiz götürülmezken, Ersan'ın yerine son maçlarda forma giyen Tosic ve Gökhan'ın yerine Olcay forma giyecek.

Beşiktaş: Tolga Zengin, Andreas Beck, Rhodolfo, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı , Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Mario Gomez

Yedekler: Günay, Pedro Franco, Serdar, Milosevic, Kerim Frei, Cenk Tosun, Necip

Sporting Lizbon: Patrício, Joao Pereira, P.Oliveira, Naldo, Jefferson, W.Carvalho, Adrien, Joao Mario, Ruiz, Montero, Slimani
Editör: TE Bilişim