Kendine özgü yeni oyun stratejisi ile EURO 2016 Futsal'da önemli müsabakalar çıkaran Kazakistan, finali kaçırsa da bronz madalyanın sahibi olarak büyük bir başarı gösterdi.

Sırbistan'da düzenlenen EURO 2016 Futsal Turnuvası'nda ortaya koyduğu performans ve farklı oyun anlayışıyla kendinden bahsettiren Kazakistan Futsal Takımı, bronz maçında ev sahibini mağlup etmeyi başardı. Beşli hücum sistemi ile turnuvada farklı bir oyun sergileyen Kazakistan, 3 - 4 maçında ev sahibi Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Son derece heyecanlı dakikaların yaşandığı maç sonucunda Kazakistan ev sahibi Sırbistan’ı kendi seyircisi önünde 5-2 gibi net bir skorla geçerken turnuvada üçüncü oldu.

Turnuvaya ilk kez katılan ve son derece etkili müsabakalar çıkaran Kazakistan’ın, en büyük sürprizlerinden biri ise geçen senenin şampiyonu İtalya’yı yenerek turnuva dışına itmesi oldu. Şampiyonanın final maçında ise Rusya’yı 4-1 yenen İspanya birinci olurken, Rusya yine finallerde kaybetti.

Maç sonunda açıklama yapan Kazakistan Teknik Direktörü Cacau, takımının inanılmaz bir oyun oynadığını belirterek takımı ile gurur duyduğunu söyledi.
Kaynak: cha