Esma Çakır - Roma /

İtalya Serie A takımlarından FC Inter, Teknik Direktör Walter Mazzari ile yollarını ayırdığını açıkladı. Takımın başına ise, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir kulüple anlaşmayan Roberto Mancini'nin geleceği belirtildi.

Inter Başkanı Erick Thohir, başarısız sonuçlar elde edilmesinden sorumlu tuttuğu Mazzari'nin işine son verdi.

Sabah İtalyan basınında çıkan haberlerin ardından öğleden sonra kulübün internet sitesinden yapılan resmi açıklamada, Teknik Direktör Mazzarri'nin görevden alındığı duyurulurken, 17 ay boyunca bağlılık, özveri ve ciddiyetle takımı yönettiği için teşekkür edildi.

Henüz kulüpten resmi bir doğrulama gelmemesine karşın, mavi-beyazlı takımın başına başarılı teknik adam Roberto Mancini'nin geleceği neredeyse kesinlik kazandı.

Çizme basını, dün akşam Başkan Thohir ile bir araya gelen Mancini'nin, 2 buçuk yıllık bir sözleşme için el sıkıştığını yazdı.

Yarın Inter'le 2.5 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtilen 50 yaşındaki teknik adamın, ilk maçına 23 Kasım'da oynanacak Milan derbisine çıkması bekleniyor.

Mavi-siyahlı Milano ekibi, 16 puanla ligde 9'uncu sırada yer alıyor.

CİTY'E TARİHİ ŞAMPİYONLUK KAZANDIRDI

Geçen sezon Galatasaray'ı çalıştıran Mancini, 2004-2008 yılları arasında teknik direktörlüğünü yaptığı Inter'e, 3 yıl üst üste lig ve 2 de İtalya Kupası kazandırmıştı. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçların ardından eleştirilen Mancini, Inter'den ayrılmış ve 2009-2010 sezonunun

ikinci yarısında Manchester City ile anlaşmıştı. Söz konusu takım Mancini ile 2011-12 sezonunda, 44 yılın ardından yeniden şampiyonluğu tatmıştı.

Bir sonraki yıl ise sözleşmesi feshedilen Mancini, 2013-14 sezonunda Galatasaray'ın başına getirildi. Mancini ile Türkiye Kupası'nı kazanan sarı-kırmızılılar, ligi ise Fenerbahçe'nin ardından ikinci tamamladı. Kulüp, Haziran ayında İtalyan teknik adamla yollarını ayırdı.

Kaynak: dha