Mersin İdmanyurdu, Ziraat Türkiye Kupası C Grubunun ilk maçında oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Bursa’ya karma bir takım götüreceklerini belirterek, "Çok oynamayan arkadaşlara görev vereceğim" dedi.
Mersin İdmanyurdu, yarın Ziraat Türkiye Kupası’nda grubun ilk maçında karşılaşacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Macit Özcan Spor Kompleksi’nde antrenman yapan kırmızı lacivertli ekibin moralli olduğu gözlendi. Isınma koşusu ile başlayan idmanda, dar alanda pas çalışması ve hedefsiz oyun oynandı. İdman sonunda da kısa süreli çift kale maç yapıldı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren idmana sakatlığı bulunan Oktay Delibalta katılmazken, Sinan Kaloğlu, Gökçek Vederson ve Serkan Balcı düz koşu yaptı.
"TORKU KONYASPOR MAÇINDA BERABERLİĞE BİLE RAZI DEĞİLDİK"
Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor ve Bursaspor maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Torku Konyaspor maçında çok iyi oynadıklarını ifade ederek, "Bu sene deplasmanda oynadığımız en iyi maçtı. Biz beraberliğe bile razı değildik. Çünkü çok iyi oynuyorduk, iyi pozisyonlarımız vardı ama son vuruşlarda, son paslarda dikkatli değildik. Pozisyonları yapamadık. Onlarda biraz dikkatli olsaydık istediğimiz şekilde bitecekti. Ama o penaltı nasıl verilmiyor ben onu hiç anlamıyorum. Adam bizim forvet oyuncusunun üzerinde duruyor orasına çarpıyor, burasına çarpıyor hakem es geçiyor ve bunu görmüyor. Bize ise en küçük Murat belki isteyerek yapmadı ama öyle bir kayma ile ayağına ufak bir darbe gelmesiyle kırmızı kartı rahatlıkla gösteriyor. Bunun yanında yaşanan şansızlıklar oldu. 10 kişi kaldık. Arkasından Oktay sakatlandı, 9 kişi kaldık. Mecbur oynatmak zorunda kaldık. Çık dedik kendisine kendisi çıkmadı. Çok şanssız bir gün ve maç geçirdik. Bizim tek üzüldüğümüz şey belki de en iyi oynadığımız, galibiyeti hak ettiğimiz maçlardan bir tanesiydi gol yiyene kadar. Bunun dışında da yediğimiz golü yemememiz gerekiyor. Yani biz öyle gol yemememiz gerekiyordu ölü toptan kötü gol yedik, ona üzüldük" diye konuştu.
"4 MAÇ MERSİN İDMANYURDU’NUN KADER MAÇLARI OLACAK"
Artık Torku Konyaspor maçını geride bıraktıklarını belirten Çalımbay, "Oradan aldığımız tek şey çok iyi oynadığımız oyun oldu. Ancak forvetlerimizin mutlaka daha hareketli, daha canlı ve gelen pozisyonları iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bizim 4 tane maçımız var. Bu 4 tane maç bana göre Mersin İdmanyurdu’nun kader maçları ikinci yarı için. Çünkü biz ikinci yarı telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Bu 4 maçtan da çok iyi puanlar çıkarmamız gerekiyor. Özellikle ilk oynayacağımız Kayseri Erciyesspor maçı. Zor bir maç olacak. Puan durumuna baktığınız zaman herkesin şiddetle puana ihtiyacı var, bizimde öyle. Çok zor bir maç oynayacağız. Ben taraftarımıza güveniyorum. Desteklerine güveniyorum. Belki Konya’da da olabilselerdi yine onların desteği ile iyi şeyler olabilirdi. Bu maçları kazanmak zorundayız" dedi.
Bursaspor maçıyla ilgilide konuşan Çalımbay, "Bursaspor maçında normalde oynayan arkadaşlarımızın hiçbirini götürmeyecektim ama maalesef sakatlıklar, cezalar olduğu için mecburen karma bir takım götüreceğiz. Çok oynayan arkadaşlara görev vermemeye çalışacağım, öyle de olacak zaten. Yani bir grup burada kalacak bir grup da Bursa’ya maça gideceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha