Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun sıkıntılı ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, aynı sezon içindeki 5. teknik direktörünün Ümit Özat olduğunu duyurdu.

Mersin İdmanyurdu kulübünün resmi internet sitesinden, 'Ümit Özat'la anlaşıldı' başlığı ile yapılan resmi açıklamada, "Takımımız yetkileri, Beşiktaş maçı öncesi Teknik Direktör Sn. Ümit Özat’la bir araya gelerek yapmış oldukları görüşme neticesinde, tecrübeli teknik adamla anlaşmaya varmışlardır. Yeni teknik direktörümüzle imzalar yarın Mersin’de atılacaktır. Anlaşma ile ilgili ayrıntılar yarın gün içerisinde açıklanacaktır. Kamuoyuna Duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Bilindiği gibi Mersin İdmanyurdu, Süper Lig 2015 -2016 Hasan Doğan Sezonu'na teknik direktör olarak Mesut Bakkal ile başlamış, 5. hafta sonrasında da Bülent Korkmaz'ı göreve getirmişti. Kulübün yaşadığı mali kriz nedeniyle oyuncu ve teknik yönetim paralarını alamadığı için oyuncular zaman zaman antrenmana çıkmamış, bazı maçlara da son anda gitmişlerdi.

İlk yarının sona ermesinin ardından Bülent Korkmaz ile yollarını ayıran Mersin İdmanyurdu yönetimi, Hakan Kutlu ile anlaşmış fakat bu anlaşma çok kısa sürmüş ve akabinde de Nurullah Sağlam'ı göreve getirmişti. Nurullah Sağlam da Türkiye Kupası'nda oynanan ve 2-1 kaybedilen Bucaspor maçının ardından görevinden istifa etmişti.

Yönetim tarafından bugün anlaşmaya varıldığı açıklanan Ümit Özat, Mersin İdmanyurdu'nun bu sezonki 5. teknik direktörü olacak.

ÜMİT ÖZAT DÜN AKŞAM SAMSUNSPOR'DAN İSTİFA ETMİŞTİ

Bu arada Mersin İdmanyurdu'nun yeni teknik direktörü Ümit Özat, PTT 1. Lig'de dün akşam oynanan ve 2 - 1 Samsunspor'un kaybettiği Altınordu maçının ardından, Samsunspor teknik direktörlüğünden istifa ettiğini açıklamıştı.

Ümiz Özat, Samsunspor'un Samsun'da oynanan maçta Altınordu'ya 2-1 kaybettiği maçtan sonra basın toplantısı düzenlememiş ve sadece yayıncı kuruluşa açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini belirtmişti.

Samsunspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada da, teknik direktör Ümit Özat'ın Altınordu maçının ardından yönetim kuruluna istifasını sunduğu hatırlatılarak, istifasının kabul edildiği belirtilmişti.

Ümit Özat, bu istifasından önce de iki defa istifa etmiş, ancak Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu istifayı kabul etmemişti.
Kaynak: cha