Trabzonspor, uzun süredir peşinde olduğu Gaziantepspor'un forveti Muhammet Demir'i renklerine kattı. Genç futbolcu, daha çok ileri gitmek için Trabzonspor’a geldiğini söyledi.

Dün gece yarısından sonra Trabzon’a gelen ve bu sabah sağlık kontrolünden geçirilen Muhammet, öğleden sonra da resmi sözleşmeye imza attı. Başarılı futbolcu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen törende, kendisini 3,5 yıllığına bordo mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Kulüp Basın Sözcüsü Asım Örem, imza töreninde yaptığı konuşmada, soğuk bir havada güzel, sıcak bir imza attıklarını söyledi. Kulübün bir misyonu olduğunu dile getiren Örem, "Bu misyon çerçevesinde hedefleri de var. Bu hedef doğrultusunda önemli bir adım bizim için Muhammet Demir. Gerek kulübümüz gerekse bu misyondaki yerine dikkat ettiğimizde çok başarılı işler yapacağına inanıyorum." dedi.

"DAHA İERİ GİTMEK İÇİN BURAYA GELDİM"

Başarılı golcü Muhammet Demir de daha çok ileri gitmek için Trabzonspor’a geldiğini belirtti. Bordo mavili takıma geldiği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren genç oyuncu, dün gece şehre ayak bastığından beri mutlu olduğunu ifade etti.

Kariyeri açısından hedeflerinin olduğunu kaydeden Muhammet, şöyle konuştu: "Buraya gelmekle iş bitmiş değil. Daha çok ileri gitmek için buraya geldim. Bunu da en iyi şekilde sahada göstermek istiyorum. İnşallah iki taraf için de hayırlı olur. Ben her daim elimden gelinin en iyisini yapacağıma söz veriyorum."

Yarınki Beşiktaş maçında oynama ihtimalinin olduğunu da söyleyen Muhammet, oynamaya hazır olduğunu, teknik direktör Hami Mandıralı’nın forma vermesi halinde elinden geleni yapacağını vurguladı.

92 numaralı formayı giyeceği bilgisini veren Muhammet, 61 numarayı giymek isteyip istemeyeceğine dair soru üzerine, forma numarasıyla değil, sahada yaptığı işlerle öne çıkmak istediğinin altını çizdi. Başarılı futbolcu, daha sonra herkesin de taktir etmesi halinde 61 numarayı formaya giymek isteyeceğini sözlerine ekledi.

YILLIK MALİYETİ

Bu arada Trabzonspor’a 3,5 yıllığına imza atan Muhammet Demir, bu sezon için 550 bin Euro garanti ücret ve 7 bin Euro maç başı alacak.

Başarılı forvetin diğer sezonlar için alacağı ücret ise şöyle: "2016 - 17 futbol sezonu için 1 milyon 50 bin Euro, garanti ücret ve 7 bin Euro maç başı ücreti. 2017 - 18 futbol sezonu için 1 milyon 150 bin Euro garanti ücret ve 7 bin Euro maç başı ücreti. 2018 - 19 futbol sezonu için 1 milyon 100 bin Euro garanti ücret ve 7 bin Euro maç başı ücreti ödenecektir."

Kaynak: cha