Medicana Sivasspor Teknik Direktör Okan Buruk, Gençlerbirliği karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, kırmızı çizginin dışına çıktıkları için sevinçli olduğunu söyledi.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda 1 - 0 kazandıkları Gençlerbirliği galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Maça iyi başladıklarını söyleyen Buruk, "İlk 15-20 dakika rakibimizin gücünü iyi biliyorduk. Savunmada rakibimize doğru cevap verdik. Önde baskı yaparak rakibin oyun yapmasını engelledik. Geriden iyi oyun kuran ve ikinci ve üçüncü bölgeye oyunu iyi taşıyan bir rakipti ve biz bunu engelledik. İlk 45 dakikada, hem gol pozisyonlarına girdik, golü bulduk ve rakibimize de pozisyon vermedik. Soyunma odasına ilk yarı iyi bir oyun ve galibiyetle girdik." ifadelerini kullandı.

İkinci yarıda oyuncuların 1-0'lık skoru koruma psikolojisine girdiğini anlatan Okan Buruk, "Zaman zaman da geri çekildiler. Rakibimiz taktiksel oyuncu değişikliklerine girdi ve 4-4-2’ye döndüler. Biz de orta sahamızla defansımıza yaslanınca, ileriye çıkmakta zaman zaman zorlandık. Gerçekten bugün bizim için final, kader maçıydı ve burada kazanmak çok önemliydi. Oyuncularım 90 dakika maçı kazanma isteklerini sahaya yansıttılar ve mücadele güçleri çok yüksekti. Diğer maçlara göre çok fazla gol pozisyonu bulamadık. Burada çok önemli bir galibiyet aldık. Kırmızı çizginin dışına çıktığımız için çok sevinçliyim." diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: cha