Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursa deplasmanı dönüşünde olay çıkaran taraftarlara tepki göstererek, "Bunlar küçük bir topluluk. Topluluk halinde adamlık gösteriyorlar fakat bireysel oldukları zaman ise kız gibi davranıyorlar" dedi.
İstanbul’da sürdürebilirlik iş buluşması organizasyonu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, geçtiğimiz Pazartesi akşamı oynanan ve Beşiktaş’ın Bursaspor’u yendiği karşılaşmadan sonra İstanbul’a dönüşte yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.
“BİZ DE SAHİPSİZ İNSANLAR DEĞİLİZ”
Beşiktaş’ta kavgadan menfaat sağlayan bir grubun olduğunu ve bu kişilerin sayılarının azaldığını belirten Orman, “Artık taraftar bulamıyorlar. Bunların derdi kavga olsun, onlara ihtiyaç olsun. Bizim olduğumuz yerde kavga ortamı değil, spor ortamı olur. Onlar galiba Beşiktaş, Bursaspor’a yenilir veya berabere kalır diye gelmişler. Fakat Beşiktaş yenince oradan yine devam ettirmek istediler, yazıklar olsun. Utanç verici bir durum. Beşiktaş büyük zorluklarla mücadele etmesine rağmen ligde averajla üçüncü sırada bulunuyor. Henüz ligin başındayız. Biz bu kişileri kamuoyunun tanıması için kulüp televizyonundan yayınlayacağız. Futbolculara tepkiler gösteriyorlar, ne oluyoruz. İkinci ayıp biz bunlarla mücadele ederken dik duruyoruz bunlarla muhatap olmamız lazım. Emniyet ve spor bakanlığının bu durumu gözden geçirmesi lazım. İşi doğru yaptığımız sürece buna karşı gelenler olacaktır. Ancak biz de sahipsiz insanlar değiliz. Bu olay çıkarmaya çalışanlar 20-30 kişiler. Topluluk halinde adamlıklarını gösteriyorlar, bireysel oldukları zaman kız gibiler. Ben işte onları bekliyorum. Bireysel olarak gelsinler, çok ayıp şeyler. Çok sinirleniyorum. Beşiktaşlılar bu olay çıkaranları görsünler bunları ayıklasınlar. Beşiktaş’ın mağlubiyetini bekleyip olay çıkarmaya gelenler Beşiktaş galipken tribünleri boşaltanların gerçek yüzünü görsünler” diye konuştu.
“HERKESİN BİZE KOLAYLIK GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ”
Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında oynayacakları Eskişehirspor maçının büyük ihtimalle Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağını ifade ederek, “Zaten Avrupa kupası maçları ve derbileri Olimpiyat Stadı’nda oynayacağımızı açıklamıştık. Ligde geriye kalan fazla maç sayımız olmayacak. Başkan Göksel Gümüşdağ ile konuştum. Onlar da zeminlerinin bozulmasını istemiyor ama bizim fazla maç trafiğimiz olmayacak. Kalan maçları Başakşehir’de oynayabiliriz. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ilk oynadığımız zaman 50 bin lira kira ödüyorduk. Şu anda bu fiyat 100 bin liraya çıkarıldı. Biz bir taraftan kendi stadımızı yapıyoruz, bir taraftan maçlarımızı başka yerde oynuyoruz. Fiyat bir anda iki katına çıkıyor. Zaten biz oynamasak o stadın masrafı olmayacak mı? Sahanın çim bakımı yok. Çim bakımı yapan şirketle 1 yıllık sözleşme imzalanmış. Biz orada 25 maç oynayacağız. Bizden 2,5 trilyon lira talep ediliyor. Devlet üçüncü ligdeki takımlara bile stat yaparken, biz kendi özkaynaklarımızla stat yapmaya çalışıyoruz. Bu süreç olurken bizim oynadığımız stadın kira maliyeti iki katına çıkıyor. Herkesin bize kolaylık göstermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“HARCADIĞIMIZ ZAMANA HELAL OLSUN”
Transferin son günü kadroya dahil edilen Arjantinli futbolcu Sosa’nın performansının çok iyi olduğunu vurgulayan Orman, “Çok iyi bir oyuncu. Bizim ekip de izlemişti, ben de canlı olarak takip etmiştim. Genel itibari ile emin olduğumuz bir transferdi. Harcadığımız zamana helal olsun. Performansı yüksek olarak devam edecektir. Herkes keyif alır” açıklamasında bulundu.
“BİZ BU SPORLARA DESTEK OLUYORUZ”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Hentbol Takımı’nın maçlarını oynamak için Sinan Erdem Spor Salonu’ndan kendileri için yüksek miktarda para talep edildiği söyleyerek, “Takımımız Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak. Kriterlere uygun bir Sinan Erdem Spor Salonu var. ’Salonun zemine yapılacak malzemesi var’ dediler, aldık. Onun serilmesi, bir gün, kaldırılması bir gün, maç günü derken 4 günü buluyor. Günlük 30 bin dolar kira isteniyor. Bir maçın maliyeti 120 bin Dolar’a çıkıyor. Biz bu sporlara destek oluyoruz. Ama devletin de desteklemesi lazım. Bu sorunun çözümü için Göksel Gümüşdağ ile konuştuk. İndirim yapacaklarını söyledi. Maçlarımızı orada oynayacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha