Fenerbahçe ile ABD'li yıldız basketbolcu Angel McCouhgtry'nin yolları kötü ayrıldı.

5 Şubat'ta Fransa'da, Bourges ile oynanan Avrupa Ligi maçında koç Jacek Winnicki ile tartışınca takımla birlikte İstanbul'a dönmeyen ABD'li basketbolcu, dün Instagram hesabından yaptığı açıklamada, sözleşmesini feshettiğini duyurdu. McCouhgtry adına açıklama yapan danışmanı Boris Lelchitski, şunları yazdı:

"McCoughtry Fenerbahçe Kulübü'nün, 2010 yılından bu yana 3 Türkiye Ligi şampiyonluğu ve 2014 Avrupa Ligi Finali'ne ulaşmasını sağlamıştır. Olimpiyat altın madalyalı, WNBA All-Star'ı Angel McCoughtry, Fenerbahçe Kulübü ile olan sözleşmesini sona erdirdiğini duyurdu. Sonlandırma nedeni olarak oyuncu ile kulüp arasındaki sözleşmenin sürekli ihlal edilmesi gösterildi. Angel son 5 yıldır Fenerbahçe Kulübü'nde oynamaktan çok memnundu."

FENERBAHÇE: TEK TARAFLI FESHETTİ, DAVA AÇACAĞIZ
Angel McCoughtry'nin Instagram hesabından yapılan bu açıklama kısa sürede büyük yankı yarattı ve Fenerbahçe Kulübü bir duyuru yayımladı. Resmi sitede yer alan duyuruda, "McCoughtry'nin sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği belirtilerek, "Angel McCoughtry ile olan sözleşmemiz, kamuoyuna yansıtılanın aksine, oyuncu tarafından hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin tek taraflı olarak feshedilmiştir. İş bu haksız fesih ile ilgili tüm hukuki başvuruları yapmak için gerekli yasal süreç ve işlemler, kulübümüz tarafından başlatılmıştır" denildi.

ZÜLFİKARİ: FORMAYI HAK ETMEDİĞİ İÇİN GİTTİ
Fenerbahçe Kulübü'nün kadın basketbol şubesinden sorumlu yöneticisi İsfendiyar Zülfikari, Twitter'dan, "Angel formayı hak etmediği için gitti" diye yazdı.


"ANGEL ANINDA CEVAP VERDİ"
Bu tweeti gören Angel McCouhgtry, yine Twitter üzerinden yazdı. McCoghtry İngilizce yazdığı mesajında "İsfendiyar Zülfikari'nin sözlerinden dolayı gerçekten çok üzgünüm. Bu, kulüpte bana nasıl davranıldığının kanıtı... Tanrı'nın gerçekleri yüreğinizde göstermesini dilerim" dedi.

TARAFTARA MESAJ GÖNDERDİ
Konuyla ilgili son Tweet'inde taraftara seslenen Angel "Taraftarımız! Siz beni uzun zamandır tanıyorsunuz. Benim kalbimi ve karakterimi biliyorsunuz" yazdı. 
Editör: TE Bilişim