Rusya’nın Chevakata Bayan Basketbol Takımı, Edirne’de çiçeklerle karşılandı.

Türk jetleri tarafından Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke ilişkileri norma noktasına geldi.Uçağı düşürülen Rusya Türkiye’ye karşı tutumunu sertleştiriyor. Bu ülkeye giden Türklere her türlü zorluk uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya’ya giden Edirne Belediyesi Edirnespor Bayan Basketbol Takımı bu ülkedeki havaalanında 4 saat beklemek zorunda kaldı.

Maçın rövanşı için Rus Chevakata takımı Edirne’ye geldi. FİBA Euro Cup C Grubu’nda Edirnespor Bayan Basketbol Takımı-Rus takımı Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşma öncesinde sporun dostluk yönü ağır bastı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, parkelere inerek Rus takımına çiçek takdim etti. Konuk takımın oyuncularıyla tek tek tokalaşan Gürkan, seyircilerden Rus takımı için alkış istedi.

Chevakata takımı teknik heyeti ve oyuncularına 'hoşgeldin' diyen Gürkan, Rus takımını Edirne'de görmekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Centilmence bir maç izlemeyi umduğunu anlatan Gürkan, kazanan ise barış ve dostluğun olacağını kaydetti.
Kaynak: cha