Sol üst ön adalesinde ödem ve ikinci derece yırtık tespit edilen Egemen ile sağ üst ön adalesinde zorlanma meydana gelen Diego, Çaykur Rize maçı kadrosuna alınmadı. Egemen’in önümüzdeki hafta oynanacak Bursa maçında da forma giymesi zor görünüyor. Takımın bel kemikleri sayılan Meireles ve Kuyt da sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

Fenerbahçe, dün çifte şok yaşadı. Deplasmanda bugün Çaykur Rizespor ile karşılaşacak sarı-lacivertli takımın dün yaptığı son antrenmanda Egemen Korkmaz ve Diego Ribas sakatlıkları nedeniyle çalışmayı yarıda bıraktı. Bu şok gelişme üzerine iki oyuncunun yapılan tetkikleri sonrasında kulüp doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu “Sağ üst ön adalesinde sertleşme ve ağrı hissettiği için tedbir amaçlı çalışmayı yarıda bırakan Diego Ribas'ın sağ üst ön adalesinde zorlanma tespit edilmiştir. Antrenman da sol üst ön adalesinde batma ve ağrı hissettiği için tedbir amaçlı çalışmayı yarıda bırakan Egemen Korkmaz'ın ise sol üst ön adalesinde kanama, ödem ve kısmi yırtık bulunuyor” açıklaması yaptı.

Sağlık heyeti tarafından yapılan kontrollerin ardından iki futbolcu da Çaykur Rizespor maçı kadrosundan çıkartıldı. Egemen'in Bursaspor maçında da oynamasının zor olduğu belirtildi. Diego'nun ise Bursaspor maçına yetişebileceği bildirildi. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Dirk Kuyt ile Raul Meireles de Çaykur Rize maçında forma giymeyecek. Bu iki oyuncu dünkü antrenmanda takımdan ayrı olarak çalıştı. Ağrıları devam eden Meireles'in sağlık heyeti tarafından takımla çalışması uygun görülmedi. Meireles ile Kuyt, Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmadı. Bu iki futbolcu tedavilerine devam edilmesi için İstanbul'da bırakıldı. Meireles ile Kuyt bugün de tesislere giderek tedavilerine devam edecek.

F.Bahçe'den bir ilk

Fenerbahçe yönetimi, UEFA lisans başvurusu için TFF'ye yaptığı başvuruda Türkiye'de diğer kulüplerin yapmadığı bir ilki gerçekleştirdi. Sarı-lacivertliler futbolculara yaptığı ödemelerin kontlarını rapora ekledi. F.Bahçe ayrıca lisans başvurusuna vergi dairesinden alınan “Fenerbahçe kulübü, tüm vergi yükümlülüğünü yerine getirmiştir” yazısını da koydu. Diğer kulüpler başvurularında borcuna rağmen futbolcularından 'alacağı yoktur' yazısı alarak başvuru yapıyor.
Editör: TE Bilişim