Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile Asbaşkanlar Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Asbaşkanlardan Deniz Tolga Aytöre, bu saldırıyı ciddi bir terör eylemi olarak gördüklerini ve asıl önemli olanın can güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek “Bizim için şampiyonluğun ve bu liglerin önemi yok” dedi. Olayı bir Fenerbahçe-Trabzonspor rekabeti olarak görmediklerini belirten Aytöre, “Bu olay aydınlatılana kadar futbol oynama niyetinde” değiliz dedi. Olayı “Fenerbahçe’ye düzenlenmiş bir suikast” olarak niteleyen Aytöre, “Bundan sonraki gelişmeler ne olurda olsun Fenerbahçe’nin görüşünün bu olduğunu deklare etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Aytöre, “Fenerbahçe’ye karşı yürütülen futbol faşizmini bitirmeliyiz” ifadesini de kullandı. Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu ise bu olayın futbol fanatizmini aşan bir olay olduğunu kaydetti.

Toplantıda açılışı Fenerbahçe kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu yaptı ve saldırıyı değerlendirdi. Sow'un ülkeyi terkettiği haberinin de doğru olmadığını açıkladı. Uslu, "Biz bu işin ne kadar ciddi olduğunu biliyorduk zaten artık medyanın işi bu boyutlarıyla görmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Uslu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:
"Bizim için şampiyonluklar önemli değil, bizim için en önemli şey insan sağlığı" "Bu sadece Fenerbahçe'ye yapılmış bir saldırı değil" "Burada insanların canına kastetme var, ama bakıyoruz ki bunu anlamayanlar var hala" "Bu planlanmış, yanlış bir hadise. Sadece otobüsümüz değil, bizi takip eden medya mensupları da ölüm tehlikesi atlattı" "20 cm sekmiş olsa İsmail Kartal'a da isabet edebilirdi"
"Şoförümüze elimizden geleceği kadar sahip çıkacağız"
"Önce taş atıldı dendi, taşın oraya ulaşması imkansız, otobüs 110 km hızla gidiyordu"
"Futbolcuların durumu hiç iyi değil, dünkü idman iptal edildi. Bugünküne bazıları çıkıyor. Psikolojileri iyi değil"
"Taraftarlarımız itidallerini devam ettirsinler, bu olaya karışmasınlar"
"Bizim için şampiyonluklar önemli değil, bizim için en önemli şey insan sağlığı"

Mahmut Uslu kısa bir açıklama yaptıktan sonra sözü kulüp sözcüsü Deniz Tolga Aytöre'ye bıraktı. Aytöre'nin açıklamaları "Bu eylem Fenerbahçe'ye düzenlenmiş bir suikasttır. 3 Temmuz'da hürriyetinden geri bırakılmak istenen Fenerbahçe'nin şimdi de canına kastedilmiştir."
"Ezber bozmaya hazırız. Bu eylem Fenerbahçe - Trabzonspor odaklı eylem değildir. Bu ciddi bir terör eylemidir."
"Sadece Fenerbahçeli değil, tüm futbol unsurlarının can güvenliği ve emniyetinden kendimizi sorumlu addediyoruz."

 
Editör: TE Bilişim