Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "3. ligde böyle sahalar bulamazsınız. Ben olsam bu takımı lige almam. Federasyonun buna yaptırım yapması gerekiyor" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Osmanlıspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Güneş, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını aktardı. Yedikleri golle geriye düştüklerini söyleyen Güneş, daha sonra beraberliği yakaladıklarını son dakikada da galibiyet golünü bulduklarını ifade etti. Güneş, "Futbol adına konuşmak için önce tesisten başlamak lazım. Maç sahaları gördüğünüz gibi. Tabi buz olabilir, soğuk olabilir. Ama bu kadar kötü bir zeminde yalnız bize değil ev sahibi Osmanlıspora da yazık oluyor. Onlar da zaten kendi sahasında bir maç dışında kazanamadılar. Kötü zeminde kötü futbol oynayarak kazanmayı doğru bulmuyorum. Bugün biz 3 puan aldık. Sevinçliyiz. Onun dışında hiçbir oyuncumu da oyu n olarak eleştirmek istemiyorum çünkü sahaya adapte olamadılar. Niyet olarak kazanma hırsı vardı. O da önemliydi. Bizim için zor bir puandı 3 puanla geçtik" şeklinde konuştu.

“KÖTÜ ZEMİN”

50 sene önceki anlayışın hala devam ettiğini belirten Güneş, kötü zeminden şikayet etti. Güneş, “Bu kötü zeminde rakiplerle aynı eşit hizaya gelmek, kenardaki top toplayıcıları zaman geçirip oynatmak artık geçti bu devirler. Bunları kim yapıyorsa cezaları ağır olsun, çocuklarımızı da kötü eğitiyoruz. Daha güzel futbol oynanabilmesi için tesislerin ve anlayışın değişmesi gerekiyor. Bugün biz kazandık. Biz bugün kaybedebilirdikte. Akhisar maçını kaybettik. Futbol böyle bir oyun. Ama bugün 3 puan almak bu şartlar altında sevindirici" dedi.

“BEN OLSAM BU TAKIMI LİGE ALMAM”

Bir basın mensubunun Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Marıo Gomez için ‘çimento’ söylemini hatırlatması ve ‘Sosa bu takımın için nesi olabilir sorusuna, Güneş, "Çimento ve diğer konular inşaat konusu. Bizim futbolcuların hepsi değerli ve önemli. Kenarda kalan ve oynayan. Geçen sene çim sahada güzel sahada oynanıyordu. Bugün ki sahanın zemini eğer siz seviyorsanız size hayırlı olsun. Çok kötü bir zemin. Sadece buzla ilgili değil. Zemin zaten bozuk. 3. ligde böyle sahalar bulamazsınız. Ben olsam bu takımı lige almam. Federasyonun buna yaptırım yapması gerekiyor. Oyuncu giremiyor, dönüş yapamıyor. Sakatlanacak diye korkuyor. Yazık günah. Oyunculara bu kadar paralar veriliyor. Zemin iyi değilse neden transfer yaptırıyoruz. Geçen seneki sahayla bu saha bir değil."

Kaynak: cha