Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Balıkesirspor'a karşı iyi oynamadıklarını, ikinci yarıda çok dağınık bir görüntü sergilediklerini belirtti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'a karşı 3 gün evvel verdikleri 120 dakikalık mücadeleye dikkati çeken ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı maç programına tepki gösteren Sergen Yalçın, "Alternatifsiz kadro nedeniyle futbolcularının yorgundu. Bir an evvel bu maçı unutup önümüzdeki karşılaşmalara bakacağız. Haftaya cuma günü içeride bir maç oynayacağız. Ligde makas her geçen gün daralıyor" diye konuştu.

Yalçın, Brezilyalı futbolcu Cicinho'nun maçtan derhal sonra takım otobüsü yerine hususi vasıtasıyla stattan ayrılması ve soyunma odasında futbolcular arasında herhangi bir münakaşa yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine ise "Oyun içinde kimi oyuncular tartışıyor fakat onlar alan içinde kalan şeyler. Saha dışına yansımaz. Bu cin tartışmalar, bu cin sıkıntılar takım içerisinde olabilir, biz bunu kendi içimizde çözeriz" ifadelerini kullandı.

Oyuncularının beyin olarak yorgun olduğunu vurgulayan Sergen Yalçın, "Çok net bir şey mevcut. Takımım bugün müsabakada aşırı derecede yorgundu" değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesirspor cephesi

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise Sivaslı futbolseverlere çok güzel bir maç izlettirdiklerini belirterek, "Kazanamadığımız için üzgünüm fakat bugün Sivasspor ya da biz kaybetsek yazık olurdu" dedi.

Medicana Sivasspor gibi kaliteli futbolculardan kurulu bir takıma karşı disiplinli bir oyun ortaya koyduklarını dile getiren Özdeş, şu ifadeleri kullandı:

"Top hem rakipteyken hem de bizdeyken iyi oynadık. İkinci yarı Sivas takımının oyundan düştüğü anlarda nihai vuruşları yapabilseydik, buradan 3 puanla ayrılırdık. İçeride 4 maçımız mevcut ve bu 4 maçı kazanmalıyız. Sivasspor karşısındaki oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele, kalan deplasman maçları ismine beni ümitlendirdi."

Özdeş, takımının haftalardır nihai sırada yer aldığına işaret ederek, atik galibiyetlere ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Ligde kalma iddialarını nihai maça kadar sürdürmek istediklerini ifade eden Kemal Özdeş, "Sivasspor'u kutluyurum. Bize saygı gösterdikleri için Sivas seyircisini de kutluyorum. Aynı saygıyı şehrimden de bekliyorum. Bu oyuncular Balıkesir şehrini temsil ediyor. Sonuna kadar yanımızda olmalarını istiyorum" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim