Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da teknik direkör Sergen Yalçın, ligde iyi bir noktaya geldiklerini ortaya koyarak , "Kupada da final oynamak istiyoruz" diye belirtti .Medicana Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor ile kendi evinde oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla devam ettirdi . Teknik direktör Sergen Yalçın nezaretinde yapılan antrenman düz koşu ile başladı. Ardından açma-germe hareketleri yapan kırmızı-beyazlılar çalışmalarını daha akabinde basına kapalı olarak gerçekleştirdi.

Sakatlıkları dolayısıyla sezonu kapatan Micheal Eneramo ve İbrahim Toraman ile tedavisi dolayısıyla vatan dışında mevcut bulunan Manuel Da Costa antrenmana katılmadı. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Yalçın, lige ara verilmesinin kendileri açısından iyi bulunmadığı ortaya koyarak , " Zira nihayet 2 hafta gerçekten iyi bir çıkış yakalamıştık. Performansımız yukarı doğru çıkıyordu. Tabi bu ara bizi ligden uzaklaştırdı" diye belirtti .

"KUPADA FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ"

Haftaya perşembe günü Kayserispor ile oynayacakları çeyrek final maçını kazanmak istediklerini ifade eden Yalçın, ligde de işlerin iyi gittiğini ifade ederek, "Puan cetvelinde istediğimiz yerdeyiz şu anda. Yani beklediğimiz yerdeyiz. Daha önümüzde 8 maç var. Zor bir fikstürü geride bıraktığımızı düşünüyorum. Bundan akabinde daha kazanmaya yönelik bir fikstürümüz var. Tabi tabii olarak en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Başka düşüncemiz yok. Geldiğimizde esasen koyduğumuz hedef belliydi. O hedeften bir sapma yapmadık. Gayet başarılı bir biçimde gidiyoruz. Kupa, bizim için ligi kurtarma açısında önemli olacak. Final oynamak istiyoruz kupada. Kazanmak istiyoruz, turu geçmek istiyoruz. Önümüzde çok fazla uzun bir yol kalmadı" diye açıkladı .

Yalçın, önümüzdeki sezon Beşiktaş'tan öneri gelmediği takdirde Sivasspor'la çalışıp çalışmayacağının sorulması üzerine, "Şu anda bunları konuşmak için çok fazla erken. Ligi bitirmek için önümüzde uzun bir yol var. Ligle ilgili ya da kupayla ilgili henüz netleşmiş bir şey yok. Zamanı geldiğinde biz onu Mecnun (Otyakmaz) ağabeyle konuşuruz esasen " ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim