Spor Toto 2. Lig’de mücadele veren Amedspor, Türkiye Kupası'nda gruplarda ve Son 16 Turu'nda gösterdiği performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Çeyrek finalde ise Fenerbahçe ile eşleşmesi üzerine tüm gözler Amedspor'a çevrildi.

Türkiye Kupası macerasına 2. turda Karaman Belediyespor'u 2 - 1 yenerek başlayan, 3. turda ise PTT 1. Lig ekibi Vartaş Elazığspor'u konuk edip normal süresi 1 - 1 biten maçta uzatma bölümünde 2 - 1 yenerek gruplara kalan Amedspor'da yükseliş burada da devam etti.

A Grubu'nda, Süper Lig'den Medipol Başakşehir'in de aralarında bulunduğu PTT 1. Lig'den Şanlıurfaspor ve Spor Toto 2. Lig'den Bandırmaspor'la mücadele eden Amedspor, grupki 6 maç sonunda ise namağlup ve 12 puanla son maçın son saniyesinde yediği gol yüzünden 2. sırada yer aldı.

"BURSASPOR İŞİNİ BİTİRİR DİYENLERİ DE YANILTTILAR"

Türkiye Kupası'nda grup liderliğini kaçıran ve B Grubu'nun lideri Bursaspor’la eşleşen Amedspor için otoriteler, 'artık buraya kadar, Bursaspor bu işi bitirir' derken, deplasmanda oynanan maçta ortaya koyduğu futbol ve aldığı 2 - 1'lik galibiyetle güçlü rakibini de eleyerek büyük bir başarı gösterdi.

Türkiye Kupası’nda çeyrek finale adını yazdıran ve Fenerbahçe’yle eşleşen Amedspor, bir anda ülke gündeminin de ilk sıralarına yükseldi. Oysa Diyarbakır son dönemlerde sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarla anılsa da, Amedspor’un futbolcuları, şiddetin değil sporun sesini duyurmaya çalışıyordu.

Amedspor’un kaptanı ve gol yollarındaki önemli ismi Yusuf Yağmur, amaçlarının Diyarbakır’ın sesini futbolla dünyaya duyurmak olduğunu söylüyor. Kendisi Diyarbakırlı olan başarılı futbolcu, takımda Diyarbakır dışından gelen birçok oyuncu arkadaşının olduğunu vurguluyor. Kültür çeşitliliği ne kadar çok olsa bile takımın içinde kardeşlik bağlarının güçlü olduğuna vurgu yapıyor.

Takımın başarısındaki en büyük etkenin 'sadece futbolla uğraşmak' olduğunu belirten Yusuf Yağmur, tesislerde geçirdiği bir gününü de anlatırken şöyle devam ediyor:

"Diyarbakırlıyım ben. Ailem Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşıyor. Ben Diyarbakır’da kulübün tesislerinde kalıyorum. Günlük yaşantım ise; sabah uyandığımda elimi yüzümü yıkıyorum, sonra dişlerimi fırçalıyorum. Daha sonra üstümü değiştirip, kahvaltıya iniyoruz takım olarak. Kahvaltımızı yaptıktan sonra salonda arkadaşlarımla çay içiyoruz, sohbet ediyoruz. Gün içerisinde oyun oynuyoruz, kitap okuyoruz. Sonra idman saatleri oluyor. İdmanı yaptıktan sonra dinleniyoruz. Çünkü bir sporcunun dinlenmesi, yemesi, içmesi, uykusu bunlar çok önemli. Kısacası günümüz böyle geçiyor."

Amedspor Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak da, futbolun futbol mecrası içerisinde kalmasını istediklerini söylüyor. Küçükbayrak, "Biz burada sadece futbolla uğraşıyoruz." diyor.

Amedspor takımında yer alan futbolcuların spor ortak paydasında buluştuğunu dile getiren Kulüp Başkanı Ali Karakaş ise sportif başarıya odaklandıklarını belirtiyor. Karakaş, takımlarındaki oyuncuların sadece Diyarbakırlı olmadığını da belirterek, şunları söylüyor:

"Sportif başarıların gereklilikleri neyse onları başardık, takım olmayı başardık. Birbirine inanmak güvenmek biz bunu başardık ve bunlar yan yana geldiği zaman çok güzel bir sonuç çıkarıyor. Takımımızda birçok kenetten gelen oyuncularımız var. Hatay, Alanya, Konya, Ankara, Düzce’den gelen oyuncularımız var, ama ortak paydada buluşabiliyoruz. Beraber bir takım olabilmek, yaşamı beraber yaşayabilmektir. Bu da bizim performansımıza ciddi manada yansıyor ve başarı getiriyor."
Kaynak: cha