Amerikan futbolunun final maçı olan Super Bowl'da gecenin galibi Carolina Panthers'ı 24 - 10 yenen Denver Broncos oldu.

California'da Levi's Stadyumu'nda oynanan maçın başlamasından itibaren defansı oldukça etkili olan Broncos ilk çeyreği 10-0 önde kapadı. İkinci yarının başında Panthers skoru 10-7 durumuna getirse de özellikle hücum hattındaki kötü oyun ve Panthers'ın oyun kurucusu Cam Newton'ın Broncos savunmasının sürekli baskısını hissetmesi maçın ortada geçmesine neden oldu.

Maç esnasında Broncos'tan Jordan Norwood'un punt'a karşılık 61 yardlık koşusu Super Bowl rekoru olarak tarihe geçti. Maçın son çeyreğinde Newton'ın kalesine oldukça yakın bir pozisyonda topu kaydetmesinin ardından Broncos'un sayı bulması maçın da sonucunu belirledi.

Maçın arasında Pepsi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Beyonce, Coldplay ve Bruno Mars'ın sahneye çıktığı şov, seyirciler tarafından oldukça beğeni aldı. Sosyal medyada yoğun ilgi gören Super Bowl 50 ile ilgili izleyicilerin genel kanaati iki takımın da oldukça iyi bir oyun ortaya koymadığı yönündeydi. Broncos defansının önemli ismi Von Miller ise Super Bowl'da 'En Değerli Oyuncu' (MVP) seçildi.
Kaynak: cha