Bitlis’in Tatvan ilçesi birçok spor branşında olduğu gibi, bir uzak doğu sporu olan Muaythai alanında da başarılı bir yıl geçirdi.

Gerek takım olarak ve gerekse bireysel olarak katıldıkları ulusal ve uluslar arası birçok şampiyonalardan önemli başarılarla dönen Tatvan’ın Muaythai takımındaki genç sporcular 2015 yılında elde ettikleri başarılarla ilçeye gurur üstüne gurur yaşattılar.

Yeni yılda önlerine yeni hedefler koyan sporcular 2016 yılında da başarı zincirine yeni haklar takmak ve ilçeye yeni gururlar yaşatmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

Muaythai takımının 2015 yılı faaliyet ve başarılarını değerlendiren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan’ın birçok spor branşında olduğu gibi Muaythai alanında da başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi.

Muaythai takımındaki sporcuların katıldıkları gerek ulusal ve gerekse uluslar arası birçok şampiyonalardan önemli başarılar elde ederek ilçeye döndüklerini belirten Kaymakam Murat Erkan, "Muaythai takımımızın 2015 yılında elde ettiği başarıların 2016’da da artarak devam etmesini diliyoruz. Bu anlamda kaymakamlık olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada spora ve sporcuya gereken desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.

Muaythai takımının 2015 yılı başarılarına da değinen Erkan, "Muaythai takımımız yıl boyunca gerek ulusal ve gerekse uluslar arası birçok şampiyonada önemli başarılar elde etti. Bu anlamda takımımız 2015 yılı Doğu Anadolu Bölge Şampiyonluğu elde etti. Uluslar arası şampiyonada sporcumuz Mehmet Yalçın, 2015 Balkan şampiyonluğu, 2015 Avrupa ikinciliği ve 2015 Dünya üçüncülüğü elde etti. Sporcularımızdan Bera Hamza Uğur 2015 Avrupa Şampiyonluğu, Murat Arslan, Abduselam Kurt, Turgut Dağdağan ve Bünyamin Enes Subaşı ise 2015 Avrupa üçüncülüğü elde ettiler. Ulusal şampiyonalarda sporcularımızdan Gökhan Kara büyükler kategorisinde, Mehmet Yalçın gençler kategorisinde, Dilek Akar büyükler kategorisinde, Cem Közenk yıldızlar kategorisinde, Bera Hamza Uğur minikler kategorisinde, Bünyamin Enes Subaşı yıldızlar kategorisinde ve Osman Çeken büyükler kategorisinde 2015 Türkiye Şampiyonluğu, Turgut Dağdağan gençler kategorisinde ve Murat Arslan büyükler kategorisinde 2015 Türkiye ikinciliği ve son olarak Abduselam Kurt ile Turhan Gücü ise gençler kategorisinde 2015 Türkiye üçüncülüğü elde ettiler. Ayrıca iller arasında yapılan şampiyonada da 7 sporcumuz altın madalya, 5 sporcumuz gümüş madalya ve 2 sporcumuzda bronz madalya aldı. İnşallah 2016’da da sporcularımızın bu başarıları artarak devam edecektir. Bu anlamda bizde elimizden geldiğince spora ve sporcuya gereken desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yaklaşık 2 bin lisanslı Muaythai sporcusu bulunduğunu da kaydeden Kaymakam Erkan, elde edilen başarılardan ötürü sporcuları tebrik ederek, Antrenör Ömer Uğur başta olmak üzere başarıda katkısı bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Kaynak: cha