Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Ligler Direktörlüğü yapısını TBL Direktörlüğü ve Ligler Direktörlüğü olarak ikiye ayırdı.
TBF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yeni süreci yönetmek üzere daha önce TBF bünyesinde 12 Dev Adam Basketbol Okulları ve Altyapı Faaliyetlerinden sorumlu Sn. Samer Şenbayrak’ın ’TBL Direktörü’ olarak görevlendirilmesine; daha önce Ligler Direktörlüğü operasyonlarından sorumlu Sn. Ayhan Özgümüş’ün ’Ligler Direktörü’ olarak görevlendirilmesine karar verildi. TBL Direktörü olarak Sn. Samer Şenbayrak, TBL’in ticari ve sportif değerini artıracak merkezi pazarlama sisteminin devreye alındığı bu süreçte sadece TBL ile ilgili faaliyetlerden sorumlu olacak ve kadrosu ile birlikte çalışmalarını sürdürecek.
Ligler Direktörü olarak görevlendirilen Sn. Ayhan Özgümüş ise TKBL, TKB2L, TB2L,TB3L ve EBBL dahil olmak üzere diğer tüm liglerin yönetimini kendisine bağlı kadrosu ile birlikte yönetecek ve liglerin geliştirilmesi sorumluluğunu üstlenecektir. Yeni yapılanmanın Avrupa’nın en güçlü liglerine sahip Türk Basketbolu için hayırlı olacağı inancıyla tüm paydaşlarımıza ve spor kamuoyuna duyururuz" denildi.
Kaynak: iha