Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'un yarınını kazanmak için bugünü de riske etmeden en uygun zamanlarda altyapı oyuncularını takıma katarak, kulübün ürettikleriyle ne kadar bitmek bilmeyen bir deniz olduğunu görmesini sağlamanın en büyük hedefi olduğunu belirtti.

Bordo mavili kulübün alt yapısında Gençlik Geliştirme Sorumlusu olarak görev yaparken, Shota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından geçici olarak göreve getirilen tecrübeli teknik adam, bu süreçte bordo mavili takımla 6’sı lig, 2’si Türkiye Kupası olmak üzere toplam 8 maça çıktı. Karadeniz ekibi, Tekelioğlu yönetiminde oynadığı bu maçlarda sahadan 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrıldı.

Bordo mavili yönetimi, sezonun ilk yarısının bitimine kadar takımın başında kalacağı açıklanan Tekelioğlu’nun yerine henüz bir teknik adamla anlaşmadı. Yeni hoca gelene kadar görevine devam etmesi beklenen tecrübeli hoca, Trabzonspor Dergisi için kaleme aldığı yazıda, Trabzonspor'un bir neferi olarak teslim edilen bayrağı bir adım daha ileriye taşıyabilmenin, geride kalacak süreçte en büyük mutluluğu olacağını belirtti.

Daha önce ağlayarak veda ettiği Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na 13 yıl aradan sonra ligin 12. haftasında çıktığı ilk maçta gülerek ayrılmasının (1-0 Gençlerbirliği galibiyeti) tarifi imkânsız bir mutluluk olduğunu hatırlatan Tekelioğlu, şöyle konuştu:

"Her ne kadar profesyonel olsak da, söz konusu Trabzonspor olduğunda kendimizi ait hissettiğimiz bu kulüp için birkaç maçlık değil, bir saatlik dahi görev verilse onu en iyi şekilde yapmak için bugüne kadar edindiğimiz tüm bilgi, birikim ve tecrübemizi ortaya koymak biz Trabzonsporluların görevidir. Kaldı ki ben Trabzonspor'un altyapı sorumlusuyum."

A takımda görev aldığım bu sürecin, bugüne kadar altyapıda ürettikleri genç futbolcuları vitrine çıkarma adına da kendileri için büyük bir şans olduğunu dile getiren tecrübeli hoca, bu şansı geçmişteki acı tecrübelerine karşın doğru bildiğinden ödün vermemek adına ortaya koymak için uygun zamanı beklediğini ifade etti.

Tekelioğlu, Trabzonspor'un yarınını kazanmak için bugünü de riske etmeden en uygun zamanlarda altyapı oyuncularını takıma katarak, kulübün ürettikleriyle ne kadar bitmek bilmeyen bir deniz olduğunu görmesini sağlamanın en büyük hedefi olduğunu belirtti.
Kaynak: cha