Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ’Tematik Gençlik Kampları’ Antalya ile devam etti. ’İstihdam ve Girişimcilik Ruhu’ temasıyla gerçekleştirilen kampa 300 üniversite öğrencisi katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni bir projeye daha imza attı. Uzun bir süredir uygulamada olan ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gençlik kamplarına bu kez ’tematik’ kampları eklendi. Yıl içerisinde farklı temalarla farklı şehirlerde gerçekleştirilecek olan ’Tematik Gençlik Kampları’nın ilk ikisi Kasım ayında Samsun ve Manisa’da eş zamanlı olarak yapıldı.
Sonuncusu olan ’İstihdam ve Girişimcilik Ruhu’ teması ise, 300 gencin katılımıyla 04-07 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. Gençlerin belirlenmiş olan temalarda bilgi sahibi olması, alanında başarılı akademisyen ve işadamları ile bir araya gelmesi amacıyla gerçekleştirilen kampa, KYK Konya Bölge Müdürlüğü (Konya, Aksaray, Karaman), Antalya Bölge Müdürlüğü (Antalya, Isparta, Burdur) ve Denizli Bölge Müdürlüğü (Denizli, Muğla, Aydın, Uşak) yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ile bu yurtların bulunduğu fakülte ve yüksek okullarda okuyan öğrenciler katıldı.
4 Aralık 2014 tarihinde başlayan Antalya tematik kampında girişimcilik alanında öne çıkan isimler ile alanında uzman kişiler tarafından çeşitli oturumlar düzenlendi ve mentör eğitmenler nezaretinde atölye çalışmaları yapıldı. 4 gün süren kampın son gününde katılımcı gençler, Antalya ilinin öne çıkan entegre iki işletmesini gezerek yakından tanıma fırsatı buldu.
Kaynak: iha