Türkiye Futbol Federasyonu, Mersin'de yaşandığı iddia edilen 'kavga' olayı ile ilgili bir açıklama yaptı. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün bazı medya kuruluşlarında Merkez Hakem Kurulu üyesi Kadir Tozlu ile Şükrü Yüksel'in birbirlerine hakaret ve küfür yağdırdığı, Tozlu'nun Mersin Hakem Antrenman Sorumlusu Turhan Toros ile tartıştığı belirtilmiştir. Ayrıca FIFA kokartlı eski hakemlerden Vedat Yüksel'in de aralarında bulunduğu Mersin hakem camiasının önde gelen isimlerinin, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'ndan randevu talep ettikleri, Namoğlu'nun da bu randevuya yanıt vermediği iddia edilmiştir.

Bu iddialar tamamen gerçek dışı olup, MHK üyesi Kadir Tozlu ile Mersin Hakem Antrenman Sorumlusu Turhan Toros'un açıklaması şöyledir:

Kadir Tozlu: "İddia edilen haberlerin gerçekle ilgisi olmadığı gibi geçtiğimiz Salı ve Perşembe günleri yapılan hakem antrenmanında ne Sayın Şükrü Yüksel; ne de Sayın Turhan Toros'la bir araya gelmedim."

Turhan Toros: "Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Geçen hafta Salı ve Perşembe günü yapılan hakem idmanlarında Sayın Kadir Tozlu ile hiç görüşmediğim gibi; kendisi antrenman sahasına gelmemiştir."

MHK Üyesi Kadir Tozlu ile Şükrü Yüksel ve Turhan Toros'un arasında bahse konu olan olayların yaşanmadığını, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'na da herhangi bir randevu talebinin gelmediğini kamuoyunun bilgisine sunarız." 
Editör: TE Bilişim