Borçka İlçe Stadı'nda Borçkaspor ile Artvin Hopaspor arasında geçtiğimiz hafta sonunda oynanan 1. Amatör Ligi futbol müsabakasında yaşanan olaylar ve ardından görüntüleri ve fotoğraflarıyla ulusal basında yer alan haberin yankıları sürüyor.

Yaşanan olaylarla ilgili bir açıklamada bulunan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Artvin Şube Başkanlığı, saldırıları şiddetle kınadı. TFFHGD Artvin Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Şiddeti kınıyoruz, şiddeti, şiddete uygun ortam hazırlayanları kınıyoruz.' denilen açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün maalesef bir kez daha insanlığımızdan utandık. 13.12.2015 tarihinde Borçka İlçe Stadı'nda oynanan Borçkaspor - Artvin Hopaspor takımları arasında oynanan 1. Amatör Lig Futbol müsabakasının bitiminde kamu görevlisi olarak o sahada bulunan ve Türk futboluna hizmet eden hakem arkadaşımıza Artvin Hopaspor yöneticisi çirkin bir saldırıda bulunmuştur. Saldırıyı yapanları kınıyoruz. Buna çanak tutan, bu ortamı yaratan yetkilileri kınıyoruz. Yaşanan olayla ilgili hukuki girişim başlatılmıştır.

Darp edilen arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Futbol ailesinin tüm fertleri şunu çok iyi bilmeliler. Futbolu yanlış bir eksende tartışmaya devam edemeyiz. Sahalarda, tribünlerde bu tür şiddet içeren hareketlerin önüne geçilmediği sürece futbolun geleceğinden bahsedemeyiz. Hakem camiamızla; yapılan bu spora ve sporun ruhuna yakışmayan hareketi yapanlara karşı gerekli yaptırımların uygulanmasında tek vücut olarak takipçi olacağız. Herkes şapkasını önüne alsın ve düşünsün. Futbol, sevgi, barış, dostluk ve kardeşliktir."
Kaynak: cha