Bu sezon kendi evinde ilk galibiyetini alan Kayserispor’un teknik sorumlusu Tolunay Kafkas, "Kendi evimizdeki ilk 3 puan olması açısından bu galibiyet çok değerli." dedi.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan da, penaltı pozisyonlarından dolayı hakemi eleştirdi. Arslan, "Maçta futbolcuların devreye girmesi gereken yerlerde hakem devreye girdi." dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 15. haftasında Kayserispor, Akhisar Belediyespor’u 3-2 yenerek bu sezon kendi evinde ilk galibiyetini aldı. Maçı değerlendiren Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçın bölüm bölüm zorlu geçtiğini söyledi. Galibiyete sevindiklerini belirten Kafkas, "Bizim için iç sahada kazandığımız ilk 3 puan olması açısından çok değerli. Oyunun hakimiyeti genellikle bizdeydi. 10 kişi kalana kadar da iyi oynadık. Ancak Akhisar hocası oyuna ofansif oyuncuları alınca biraz sıkıntılı anlar yaşadık. Kazandığımız için mutluyuz." dedi.

Basın mensuplarının penaltılarla ilgili sorusunu da cevaplayan Kafkas, takım olarak haksız olan hiçbir şeyi istemediklerini belirterek, "Geçen hafta da ben hakeme serzenişte bulunmuştum. Zaman zaman bizim de aleyhimize çok şeyler oldu. Akhisar takımını tebrik ediyorum. Ligde iyi mücadele sergileyen bir takım." diye cevap verdi.

CİHAT ARSLAN: HAKEM ÇOK ÖN PLANA ÇIKTI

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, karşılaşmada Kayseri lehine 2 penaltı çalan orta hakem Mustafa Öğretmenoğlu’na tepki gösterdi. Sözlerine takım kaptanı olarak Kayseri’de bir dönem futbol oynadığını anımsatarak başlayan Arslan, şöyle konuştu:

"Kayserispor ve Tolunay hocayı tebrik ediyorum. İyi hazırlanmışlar. Biz de kazanmak istiyorduk. Maça Kayseri iyi başladı ama sonra oyunu dengeledik. Bugünkü maçta hakem çok ön plana çıktı. Bunu doğru bulmuyorum. Biz formsuz oyuncuları oynatmayarak oyundan kesiyorsak, Allah rızası için rica ediyorum formsuz hocalara da görev verilmesin. Bugünkü maçta futbolcuların devreye girmesi gerektiği yerde hoca girdi."
Kaynak: cha