Torku Konyaspor, teknik direktör Aykut Kocaman’la 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.
Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu’nda düzenlenen imza törenine kulüp başkanı Ahmet Şan, başkan yardımcısı Güven Öten, futbol şube sorumlusu Selçuk Aksoy, basın sözcüsü Ahmet Baydar ve teknik direktör Aykut Kocaman katıldı. Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan yaptığı açıklamada, teknik direktör Aykut Kocaman ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi.
"SEZONA İYİ BAŞLAMADIK"
Torku Konyaspor’un çıtasını yükseltmek ve hak ettiği yerlere gelebilmesi adına bir yapılanma içerisinde olduklarını belirten başkan Şan, "Sezona iyi başlayamadık. Futbolun içerisinde olan bu değişikliği gerçekleştirdik. Sağ olsun Aykut Kocaman teklifimizi kabul etti. Bugünden itibaren Konya’da ikinci dönemi başlamış oldu. Hocamızla daha önce çalıştığımızda Torku Konyaspor’un en başarılı dönemini beraber geçirmiştik. İnşallah o başarılı sezonu geçeriz. Önümüzdeki sezon daha üst sıralara oynayacak bir ekip oluşturmak üzere gelen hocamıza hoş geldin diyorum" dedi.
KOCAMAN: "TAKIMI DAHA YUKARI TAŞIMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Yeşil-beyazlı takımın yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ise Torku Konyaspor’da olduğu için heyecanlı olduğunu dile getirdi.
Torku Konyaspor’un kendisini seçtiği için onurlandığını ifade eden deneyimli teknik adam, “Daha önce 2005-2006 sezonunda görev yapmıştım. Çıta olarak başkan orayı başarılı bir dönem olarak söyledi. Önümüzdeki sezon ve bundan sonraki sezon daha üstüne çıkabileceğimiz şartlara sahibiz. O zaman hep söylediğim şey şuydu; bu büyük ve güzel şehre uygun, yakışan bir takım olması gerekiyordu. Daha iyisi olması gerekiyordu. Hep bunu vurgulamaya çalıştım. Güzel şehrin, büyük şehrin yanına bir de şahane bir stadı eklememiz lazım. Bu güzel stada yakışan bir şekilde bir takım ortaya çıkarmak en büyük hedeflediğimizden bir tanesi olacak. Buraya uygun takım yapabilmek için büyük bir uğraş vereceğiz. Bütün benliğimizle kulübü ve takımı nasıl daha iyi organize edebiliriz, daha yukarı nasıl taşıyabiliriz, bunun için çalışacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aykut Kocaman kendisini 1,5 yıllığına yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Kocaman, daha sonra statta poz vererek çıkışta da kendisini bekleyen taraftarlarla öz çekim yaptı.
Kaynak: iha