WDSF Yıldızlar Latin kategorisinde 21 sporcu arasında Türkiye’yi ve Trabzon’u temsil eden Trabzon Dans Sporları Kulübü sporcuları Yakuphan Günay ve Tuana Özten Dünya üçüncülüğünü elde ettiler.
ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu organizasyonu ile her yıl Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve en prestijli uluslararası dans organizasyonu olarak kabul edilen ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası, ODTÜ Spor Merkezi’nde gerçekleşti.
Dünya Dans Sporu Federasyonu’nun Dünya sıralama yarışmaları kategorisine alınan yarışma, bu yıl 20 farklı ülkeden 300’e yakın sporcunun katılımı ile izleyicilere görsel bir şölene dönüştü.
Eleme turlarında minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler yaş kategorilerindeki sporcular Latin (Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble, Jive) ve Standart (İngiliz Valsi, Avrupa Tangosu, Viyana Valsi, Yavaş Foxtrot, Quickstep) danslar disiplinlerinde yarıştılar.
Trabzon’da sporcu yetiştiren tek kulüp olarak hizmet veren Trabzon Dans Sporları Kulübü sporcularından Yakuphan Günay ve Tuana Özten, Yıldızlar kategorisinde üstün başarı sonrasında Trabzon’a Dünya üçüncülüğünü getirdiler.
Trabzon Dans Sporları Kulübü sahibi ve eğitmeni Meltem Dilaver Atagün, yaptığı açıklamada “Sporcularımız Yakuphan Günay ve Tuana Özten çok uzun süredir beraber çalışıyorlar. Eğitmenleri Türkiye Dans Sporları Federasyonu antrenörü, milli sporu ve aynı zamanda Türkiye Şampiyonu Erhan Kuş eşliğinde her hafta daha sıkı çalışarak bu başarıyı elde ettiler. Sporcularımız disiplinli çalışmalarının meyvelerini aldılar. Çok mutluyuz onlar ile gurur duyuyoruz. Bundan sonra da başarılarının devamı gelecektir” dedi.
Kaynak: iha