UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda yarın akşam Belçika’nın Lokeren takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, maçı kazanarak 2'nci tur için büyük bir adım atmayı hedefliyor.
NEREDEYSE GARANTİLEYECEK
UEFA Avrupa Ligi’nde Polonya’nın Legia Varşova, Belçika'nın Lokeren ve Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımlarıyla L Grubu’nda mücadele eden Trabzonspor, 3'üncü maçlar sonunda 6 puanla 2'nci sırada bulunuyor. Lokeren'i yenmesi halinde puanını 9’a çıkaracak olan bordo mavililer, böylece 2'nci turu da neredeyse garantileyecek. Trabzonspor’un gruptan çıkamaması için matematiksel olarak 3 maçını da kaybetmesi ve grupta 0 puanla son sıradaki Metalist Kharkiv’in kalan 3 maçını da kazanması gerekiyor.
HALİLHODZİÇ’TEN SÜRPRİZ BEKLENMİYOR
Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in UEFA Avrupa Ligi’nde yarın akşam oynanacak olan Lokeren maçında sahaya süreceği kadroda sürpriz bir isim beklenmiyor. Özer Hurmacı, Mustafa Akbaş ve Serdar Gürler'e isimleri UEFA listesinde olmadığı için görev veremeyecek olan Boşnak teknik adamın, kadrodaki 8 yabancı oyuncunun hepsini sahaya sürmesi, Türk oyunculardan ise kalede Fatih Öztürk, sol bekte Musa Nizam ve orta sahada Mehmet Ekici’ye görev vermesi bekleniyor.
117’NCİ RANDEVU
Avrupa arenasında Türkiye’nin en başarılı takımlarından olan Trabzonspor, Lokeren maçıyla Avrupa kupalarındaki 117’nci maçına çıkacak. Avrupa arenasında ilk maçını 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda İzlanda’nın Akranes takımıyla yapan Trabzonspor, geride kalan 116 maçta 45 galibiyet, 30 beraberlik ve 41 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Rakip filelere 154 gol gönderen bordo mavililer, kalesinde de yine 154 gol gördü.
Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde 68, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası’nda 8 karşılaşmaya çıktı.
UEFA’DA DALYAYA 2 GOL KALDI
UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne kadar oynadığı 68 maçta 28 galibiyet, 18 beraberlik ve 22 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 98 gole karşılık kalesinde 90 gol gördü. Bordo mavililer, Lokeren maçında 2 gol attıkları takdirde UEFA Kupası’nda gol sayısında 'dalya' diyecek.
İTALYAN HAKEM YÖNETECEK
Lokeren'in Daknam Stadyumu'nda yarın akşam TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Gianluca Rocchi yönetecek. Gianluca Cariolato ve Alessandro Giallatini’nin yardımcı hakem olarak görev alacağı maçın dördüncü hakemi ise Matteo Passeri olacak. Müsabakada Paolo Silvio Mazzoleni ve Carmine Russo da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak. Karşılaşma D-Smart’tan canlı yayınla futbolseverlerle buluşacak.

HALİLHODZİC BU AKŞAM ÜZERİ AÇIKLAMA YAPACAK
Lokeren teknik direktörü Peter Maes TSİ 14.00'te, Trabzonspor teknik direktörü Halilhodzic TSİ 18.00'de basın toplantısı düzenleyecek. 

TRABZONSPOR’UN MUHTEMEL 11'İ
Trabzonpor'un Lokeren maçı için muhtemel kadrosu şöyle:
Fatih Öztürk- Bosingwa, Belkalem, Papadapoulos, Musa Nizam, Medjani, Constant, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare, Cardozo
SAKAT: Onur, Aykut Demir

Kaynak: dha